/i/Tespit

  1. 51.
    +2
    taharet musluğu dahi olmayan, suyu akıtmak yerine kirli vücut sularının içinde yani küvette yıkanan bir topluluk. pek memnun kalmadım. eğer iki farklı kültürün medeni insanlarını kıyaslayacaksak türklerin daha temiz olduğunu söyleyebilirim.

    fotoğraftaki aliya izzetbegoviç'e gelince, genellikle müslümanlar kendisini ne kadar sevse de yugoslavya'nın parçalanma sürecinde cia ile paralel hareket eden savaş kışkırtıcısı bir şarlatan olduğunu düşünüyorum. ayrıca sırpların cinnet halindeyken yaptıkları katliamlar insanlık dışı olsa bile uluslararası mahkemelerde adil yargılandıklarına inanmadım. ne var ki bu mesele bir yana aliyanın şu söylediklerine de katılmamak elde değil.

    ayrıca dediğin gibi batı medeniyetinin doğuyu eğittiğine inanmıyorum. aksine günümüzde batının kahredici ve kibirli tavrı doğu toplumlarını, içlerindeki azgın azınlıkları saymazsak, daha da içine kapıyor.
    ···
    1. 1.
      -2
      aslında doğuda gelişen bi aşağılık kompleksi var şu an batıya karşı. özentilik de var yer yer. batının üstünlüğü bilinçaltında da olsa kabul edilmiş durumda.

      aliyanın sözü kısmen doğru. batının gelişmesindeki nedenlerden birkaçını aktarıyor ama tamamen bu nedenlere bağlamak da doğru olmayacaktır.
      ···
   tümünü göster