/i/Tespit

  1. 1.
    0
    O senin dediğin atfedilendir, bir kesinliği yoktur. Araplar bile Al-E Utmani demislerdir. Osman daha sonra Müslüman olmuş olabilir o ayrı, ayrıca senin sandığın gibi Türkler 400 yıl önce olmadı Türklerin Müslüman olması 15yy'a kadar dayanır. Bazı yönetici kesimin islam'ı kabul etmesi olabilir, halkın islamlaşması çok daha zordur, yani bir kimlik olarak islamlaşmak olabilir fakat Anadolu Müslümandı demek yanlıştir, Anadolunun islamlaşmasi Nakşibendiler gibi bir takım Sufi hareketlerce olmuştur.

    Zaten Köktengrici olan Ertuğrul niçin bir Arap adı versin oğluna? He sen, ben ilber Ortaylı'dan, Halil inalcıktan iyi biliyorum, Ertuğrul Müslümandır diyorsan o başka.
    ···
    1. 1.
      +1
      Halil inalcık Kırım asıllı bir tarihçi. Kendi kıpçak ve tatar yöresinde Ataman tabirine ihtimal vermiş olabilir. Böyle bir kelime Anadoluda yok. Osman gazi adına basılmış para var diyorum. Arattır görürsün. Arapçada peltek s harfiyle yazılır Osman kelimesi. Bazı şivelerde t diye söylenir. Mesela suriyeliler peltek s yazar ama t diye okurlar. Bu onun osman diye yazılışını değiştirmez.
      ···
   tümünü göster