/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +17 -1
    Ülkenin yarısı şu her geçen 20dk da bir 4 ve üstü Beşik gibi sallanıyor, Korkum şudur, Kuzey Anadolu Fay hattının alt kolu olan Maraş Antep Hatay yani güney fay hattının Malatya Elazığ Tunceli Erzincan Bingöl Karlıova Erzurum Fay hattını bir Fermuar gibi tetiklemesidir, Allah korusun, bu olursa Taa izmire kadar hissedilir, Şu an itibariyle Güney Afrika kıtası Arabistan Tektoniğini Türkiyeyi kuzeye itecek şekilde itiyor, enerji boşalması var, 45 günlük sürede eğer bu devam eder ve sönerse (4 ten aşağı sönümlenip dengeye kavuşursa, biraz nefes alabiliriz demektir) iyi olur.
    Eğer bu enerji boşalması 45 günü geçerse ve sürerse Yandığımızın resmidir.
    Bu konuları ben çok iyi araştırıyorum ve ihtisas sahibiyim, incideki bazı öküzler bu bilgileri kıçımdan yazdığımı zannediyor.
    Bu konuda 2 haftadır iran Türkiye sınırındaki 4 şiddetindeki aktiviteleri gözlemliyorum, hatta buraya yazdığım Adana ile ilgili şakayla karışık gerçek gönderme bi entryde Adana ile ilgili deprem yazım mevcuttu, 2 gün sonra depremi yaşadık, 1 teorim var, Hint okyanusu tabakası Afrikayı, Afrika kıtası Arabistanı, Arabistan ise Türkiyeyi 500 yıl boyunca her yıl 3-5 cm kuzeye itmektedir. bu da 150-200 m bir karasal potansiyel enerji birikimi demektir, bunun %60 ı enerjiye, geri kalanı %40 ise yeryüzü toprak kabarması veya kıta levhasının dibine girmesi olarak dönüşüyor
    Birikmiş bu miktar enerji, Geçen gün patladı. Halen artçıların durmamasının nedeni iki kıtanın tıpkı bir buz gemisinin buzları kırarak en sert yere gelinceye kadar ilerlemesi ve sonunda durması gibi düşünebiliriz şimdilik, işte bu Arabistan kıtasının dip kara tektonik hareketi fay hatlarını kıra kıra ilerliyor, (santim santim) , 3 bin yıl sonra bölge fay hatları hizasında dağ oluşumları başlayacak, neyse.
    Beklediğim asıl deprem ki umarım olmaz, burada kilit fay hattı düğümü Malatyadır, Elazığ veya Karlıova üzerindn kuzey Anadolu fayının kırılmas çok tehlikeli bu ve... bundan sonrasını yazmak ne kadar doğru.. ..en küçüğü 6, en büyüğüi 8.7 ve üzeri yüksek olasıdır.
    ···
    1. 1.
      +2
      Reisim bu durmda bizden başka hangi ülkeler etkilenir
      ···
    2. 2.
      +5
      zincirli kıyamet olur amk. Abi sen bu işleri biliyorsun ara sıra entri aç bizi haberdar et tektonik gelişmelerden
      ···
    3. 3.
      0
      salla kazan amk! türkiyede 8mw üzeri deprem üretecek fay hattı yok. türkiye coğrafyasına en yakın 8 üzeri deprem üretecek sistem girit adasında bulunuyor. orası için 8,5 bile olası.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster