/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    -1
    Ermeni kelimesinin anldıbını açıklıyorum.
    Ermeniler, zaza rus, rum, kürt persler süryaniler lazlar içinde yaşamışlardır, kendilerine ait resmi bir toprakları yoktur, iddia ettikleri toprakları vardır, Rumların, onların da ne olduğunu bilmedikleri doğudaki artıklarıdır. Elbette Rusça da da eski dilden etkilenmiş, arada bir kelimelere rastlanır, Rusça zazacaya kürtçeye yakın bir dildir, Zazacada da arapça farsça, hatta ibranice kelimeler olduğu gibi latince, ingilizce benzeş kelimeler de bulunuyor (hint Avrupa dilleri)
    Zazaca ve Kürtçe, anahtar bir dildir. fakat özellikle zazaca, tespiti en güvenli çözme dilidir, bazen bir kelimesi yarım sayfa anlam çıkarabilen bir dildir.
    Er-me-ni kelimesini ayırdığımızda. (ibranicede Her-mon-iya) Yahudilerin kayıp kollarından biri okması muhtemeldir, bazı siyonistler, Ermenileri kendilerine yakın görür, örn Yehova şahitleri Ermeniler içinde yayılmıştır.
    Er = Ard(arapça), Earth(ing), Erd(zazaca), Mir(rusça) vs gibi dillerde Yer, toprak, bölge, saha, dünya anlamları vardır.
    Me= My, mi(ing), ma(zazaca), moe(rusça) kökü ise (bizim, benim, bize de ait) anlamı çıkar.
    Ni= - hoNi(zazacadaki Ni )= (honi=işte görüldüğü üzere)
    farsça(yaNi) yani, priNAdlezat(rusçadaki Na), veya NAhoditsa(rusçada oralı, oraadan o bölgeden)
    kelime içi iddia edilen aitlik eki kavramı çıkıyor,
    Bu nedenle hep birlikte yaşanılan toprak sadece ermenilerin olmayıp farklı bir çok etnik kökeninde yaşadıkları toprakrır. Böylece eski dilde Erdmaniyu yani Ermeni kelimesi (bizim toprağımız da değil miydi ) gibi bir anlam çıkıyor, cevap hainlik edip ingilizlerin rusların kışkırtmasıyla maalesef o toprak artık sizin değil. Yazıda detay ekgibliği olabilir, bazı kısımları özet geçtim.

    Sonuç= Ermeniler, Üstün değil, maalesef aptala yakın bir millettir.
    neden?
    Çünkü 1870 lerde kurulup, 1931 lerde CIA nin güdümünde devam ederek gelen ve Ermenileri de ayartan, maşa olarak kendilerini bunlara kullandırdıkları için, saldırgan bir toplum olup bir şey kazanamayıp aynı hatayı tekrar ettikleri için.
    ···
   tümünü göster