/i/Tespit

https://www.internethaber...ya-indirildi-1117976h.htm
  1. 1.
    -2
    Hani bayrak sizin için çok kutsaldı? "Şehitlerin kanıyla sulanmıştır" dediğiniz, düğünde-dernekte bile elinizden düşürmediğiniz, uğruna can verilip alınacağını da dile getirdiğiniz o ay-yıldızlı bayrağı, Papa denilen kefere için aşağı indirdiniz. Papa neyi temsil ediyor peki? Türklüğü mü, Müslümanlığı mı, anti-emperyalizmi mi? Ne hizmeti olmuş Papa'nın Türkiye'ye? Diyanet işleri Başkanı öldüğünde Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde bayraklar yarıya indiriliyor mu?

    Ha bir de yetmezmiş gibi Osmanlı ecdadınızla gurur guyar, toz kondurmazsınız onlara. Osmanlı, Papalık'la asırlarca savaşıp sel gibi kan akıtmamış mıydı? Ne içindi peki bu? Siz "mütedeyyin Müslümanlar" Papa için mateme giresiniz diye miydi?

    Katolik inancının merkez üslerinden olan Fransa'da bile, Papa için resmî matem ilan edilmesi büyük kamuoyu tepkilerine neden oldu. Çünkü bu olay laikliğe aykırı bulundu. Evet, meselenin bir de bu yönü var. Ama sadece bizdeki mütedeyyin-mukaddesatçı kesim değil, laiklik teranesini ağzından düşürmeyen kesimler de gıklarını çıkarmadılar. Kimse kılını dahi kıpırdatmadı!

    Uzun lâfın kısası, bu toplumun sağcısı da, solcusu da iliklerine kadar sahtekâr. Uzun seneler önce Türkiye'yi terk etmiş olmakla ne kadar isabetli bir karar vermiş olduğumu artık daha iyi anlıyorum.

    Dünyanın bütün denizleri mürekkep, bütün ağaçları kalem olsa ve ayrıca milyonlarca yıl ömür sürsem bile ben bu toplumun riyakârlığını yazmakla bitiremem...
    ···
   tümünü göster