1. 251.
    +6
    hayatımdaki tek ciddiye aldığım ve işin içinden çıkamadığım olaydır (normalde manevi hiç bir şeye inanmam)
    ilkokuldayken eve dönüyorduk , köyde okulun yanında dere vardı. derenin üstünden geçersek kestirme oluyordu oradan geçelim dedik arkadaşla.

    o sırada arkadaşların evi yakındaydı ve kapısı gözüküyordu ancak dereden henüz geçmemiştik. onların kapısının önünde annemi gördüm arkası dönüktü ayaktaydı kapının önünde duruyordu.

    bulunduğumuz yer ise çalıların ağaçların olduğu bir yerdi , ses çıkaralım bakalım ne yapacak dedik. anne diye bağırdım ve nasıl olduğunu anlamadan kadının kafası bildiğiniz şeytan filmindeki gibi 180 derece arkaya döndü. işte o an arkadaşım gülerek yere çömeldi , çünkü annem değilmiş sandık. yani o annem değilse başka biridir diyerek utanarak saklanmıştı ama gülüyordu. bense onun refleksiyle saklanmama rağmen kafamda soru işaretleri vardı. bende gülüyordum onunla birlikte ama gülümsemem azıcık ne yaptığını bilmemekti.

    o neydi ve kafası nasıl dönmüştü , üstelik gözleri yüzü (çizmeyi düşünüyorum buraya koyabilirim isterseniz) (çığlık maskesini düşünün ama daha kısa suratlı olanı) gibiydi ve kırmızı bir yüz hatırlıyorum. ancak gözlerinin etrafımı yoksa yüzünün etrafımı kırmızıydı tam olarak bilmiyorum sadece o yüz aklımdan çıkmadı. üstelik bakışları boştu ve tek seferde bize odaklandı ama biz saklandık bizi izledimi ne oldu hiç bir şey hatırlamıyorum.

    arkadaş evine gitti çünkü benim farkettiğim şeyi sanırım farketmemişti. geceye kadar bende bir şüphelenme ve korku vardı ve işte geceyarısı , bunu düşünmekten uyuyamadım ve tabiki okul bir kaç gün yalan oldu. annemeyse artık açıklayacak hiç bir şeyim yoktu , arkadaşlarla kavga etttiğimi filan sandı.

    bu olayı aslında unutmuştum ama arkadaşlarla hayatımızda gördüğümüz en sağlam manevi olayları anlatırken aklıma geldi.

    sahi neydi o , benim gibi hiç bir manevi olaya inanmayan birisinin aklında bir yerlerde duruyor ve hala o anı unutmam tüylerim diken diken olur, o şeyin kafasını aniden bize çevirip baktığındaki boş yüz ifadesi. arkadaşımında hiç bir şey olmamış gibi gülerek saklanması. sadece benmi gördüm , neydi a.q kafamda çözemedğim tek olaydır. dalga geçenin anasını gibeyim çünkü köydede bu tarz muhabbetler çok olur daha ordan daha anlatılanlara inanmazdım.

    bunu çok sonraları tekrar gündeme getirdğim için tekrardan korkar oldum sebepsizce. ayrıntılı anlattığım arkadaşlarımsa ciddi anlamda tırstılar.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster