/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 51.
    0
    Dostum ateizim başlı başına bir inanç sistemidir, tekrardan söylüyorum. ateistler evrenin doğa yasaları ve akılla açıklanabileceğini söylüyorlar. Bende diyorum bunların hepsi bir inaç, bizim aklımızın doğa yasalarını anladığını düşünmemiz,var olan doğa yasalarının doğruluğu, kullandığımız bilimsel metodun bizi doğru yola zütürdüğü, hatta aklımızın bunları doğru olarak algıladığını düşünmemiz dahi hepsi bir inaç. inanç dediğimiz aklına melekler tanrılar vb gelmesin bunlar bir inançtır, bizim kendi kafamızın içerisinde kurduğumuz her şeyde bir inançtır..Şuan evrenin doğya yasalarının yönettğini inanmak ile tanrının yönetiğini inanmak aynı şey ve ikiside bir inançtan ibarettir. Yani real hayatta bir şey olsun ki o inanç kategorisinde değerlendirilmesin. işler senin düşündüğün gibi toz pembe deil, bilimselik adı altında yürüttüğümüz her şey bir inaç, sadece bunu objektik somut bir görüş adı altında insanlara yutturuyorlar.
    Nihilzim bir felsefi görüş, genel olarak tüm inanç sistemleri yok sayar hepsini reddeder. Bende diyorum ki eğer biz tüm inaçlarımızdan arınacaksak, kurduğumuz tüm inanç sistemleri çöker. Arada cok keskin bir fark var,bu farkı iyi anlayabilmen lazım, aksi takdirde ateistilik ile nihilizm aynı şeyler olduğunu düşenmek içten bile değildir. Bende şöyle bir yorum yaptım,ben eğer bir insan olarak objektik olucaksam benim önümde 2 yol var.Ya inançları kabul ederim ve tüm varlığımı onun üzerine inşa ederim,ya da tüm inanç sistemlerini yok kabul eder her şeye şüphe ile yaklaşırım ve tüm varlığımı bunun üzerine inşa ederim.Bu yüzden ateistlik ve agnostlik gibi kavramlar anlamsızdır,ve nihilizim gibi olayları daha geniş bir acıdan veremez seni daha dar bir açıda bırakır.

    Şimdi bu nihlizimi real hayata uygula ne elde ediceksin ? Tüm varlığın şüphe içerisinde, bunun real hayatta bir karışılığının olduğunu düşünmüyorum. Teistler ise inançları kabul eder ve var olan bir sistemin bir yaratıcı tarafından yönlendirildiğini düşünür, aklımızında bu yaratıcı tarafından tasarlandığını düşündüğü için var olan sistemi doğru anladığını düşünür ve yoluna devam eder.
    ···
   tümünü göster