/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -1
    https://fatsr.org/wp-cont...ormation-Service-1955.pdf kendi başbakanlarının itiraf etmesi? Bernard Lewis gibi eski ve tarafsız tarihçilerin soykırım olmadığını söylemesi? Totonuz sıkışınca boş sorularla savuşturma çabalamanız?
    ···
    1. 1.
      -2
      Soykırım konusundan bahsediyorsun sanırsam. Öncelikle nerenin Ermenisisin? Bunu öğrenmek isterim. Soykırım konusuna gelirsek, 1909'da Adana'da kimler öldürüldü? Deport rotalarında (Harput önemli bir nokta idi) yüzlerce ceset yerlerde yatıyordu. 1915'te Muş'un Eğirmeç köyünde (Şexxelan) Rus askerler diri diri yakılmış sayısız Ermenileri fotoğrafladılar hemen hemen internetin her yerinde mevcuttur ki sadece bu köyde 1914'te 130 hane 1270 Ermeni yaşıyordu, hepsi yok oldu.. Sistemde Ermeniler deport noktalarında toplanıyor, daha sonra şehir dışında katlediliyorlardı.. Raymond Kevorkian, öldürülen bu Ermenilerin kuyular, sarnıçlar, göller vs yerlere atıldığını not almıştır, alınan bu notları Harput'ta yaşayan dönemin Amerikan konsülü Leslie A. Davis de doğrulamış ve bununla alakalı da "An American Diplomat's Report on the Armenian Genocide" adlı kitabı yazmıştır. Söylediklerine göre Hazar Gölünde (Elazığ) yüzlerce Ermeni cesedi yüzüyordu.. Biz tarihte olduya oldu deriz. Şahsım da bu karanlık geçmiş ile yüzleşmiştir. Biz de o coğrafyanın çocuğuyuz...
      ···
    2. 2.
      -1
      Ben Ermeni değilim. Ermenilerden zulüm görmüş insanlardanım. Neden hiç bir suçu olmayan ninemin üstüne kaynar su döktünüz? Neden 2 büyük büyük dedemi kaçırdınız? Dedemlerin mezarları bile yok. Neden Rusların gazına gelip çoğunluğu kadın ve çocuk olan 2 milyon insanı katlettiler? Eğer amaçlarına ulaşsalardı etnik temizlik yapılmış olacaktı. Siz o coğrafyanın gayri meşru çocuğusunuz. Madem arşivlerinize güveniyorsunuz gelin arşivleri açalım? Ulan kendi başbakanın yukarıda köy köy basıp masumları öldürdük, onlarda karşılık verdi diyor utanmaz herif. Umarım Allah size akıl fikir versin. Hocalı katliamcılarının, bebek katillerinin yalanlarını savunacak kadar alçalma.
      ···
    3. 3.
      -1
      https://www.youtube.com/watch?v=1nij_I3RS6Y al ulan yalan değil git gerçekleri oku.
      ···
    4. 4.
      -1
      Bakın, 19.yy'da Ermenilere karşı tutumu değişen Osmanlı Hükümeti, bölgedeki Ermenilerin mallarına ve mülklerine el koymaya başladı. Halihazırda dünyada yayılan milliyetçilik akımları ile birlikte "Osmanlı çökecek, dağılacak" fikri yüzünden hemen hemen her azınlık toplumun Osmanlı Hükümetine karşı olan tutumu değişmiş ve ayrılıkçı grupları doğurmuştu. Örneğin daha öncesinde bölgede yaşayan Ermeniler ve diğer gayrimüslim azınlıklar, vergilerini Kürt toprak ağaları ve savaş beylerine veriyorlardı. Sonrasında ise bu sistemi bozarak vergileri kiliselerinde toplamaya başladılar. Osmanlının ise bu durum karşısındaki tutumu oldukça sert olacak ki dediğim gibi mallara ve mülklere el koymaya başladılar. Yine 19yy'da boy gösteren Hamidiye Alayları ki çoğunluğunu Kürtler, Araplar ve Türkler oluşturur, aynı yıllarda hemen hemen tüm Ermeni yerleşimlerini talan ediyor, halkı kılıçtan geçiriyorlardı. Böyle böyle Adana-Antep'ten tutun Sason, Muş'a dek Ermeniler çekilmişti. Tabii Sason, Van ve çeşitli vilayetlerde Ermeni direnişleri ve savunma hatları oldu ancak tüm bunlar başarısızlıkla sonuçlandı, ve şehre giren Hamidiye Alayları ve beraberindeki Osmanlı ordusu, şehirde tekrardan çeşitli katliamlarda bulundular. Tüm bunlardan sonra uluslararası destek toplayan Ermeniler, geri çekildikleri Van ve Muş bölgelerine 1915li yıllarda tekrardan Rus destekli baskınlarda ve isyanlarda bulundular, bu baskın ve isyanlarda çokça Müslüman hayatını kaybetmiştir. Benim kimseyi haklı çıkarma gibi bir huyum yok, doğrusu ne ise onu bilir onu söylerim. Sizin tutumunuz, sanki hiç Ermenilerin katledilmediğini savunmanız oldukça dayanaksız. Dünya'da Ermeni soykırımını kabul etmeyen 3 ülke bulunmakta, bunlar Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan.. Gerisini siz düşünün, teşekkürler sağlıcakla kalın.
      ···
    5. 5.
      0
      Sadece 30 ülke tanımış iken ingiltere, Japonya gibi ülkelerde bu iddiayı reddetmiştir. Yalan söyleceksen daha kaliteli yalan söyle.
      Edit: imlâ.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster