/i/Tespit

  1. 1.
    +3 -2
    evlatlarını kendi ayakları üzerinde durabilen bir birey olarak görmek ister. iş sahibi olsun ister. Vatanına milletine hayırlı olsun ister. Evlensin bir yuva kursun ister. Normal şartlar da ben baba olsam bunları isterdim.

    Ama şimdiki babalar istiyor ki evladı doktor, mühendis, memur vs. olsun. Tamam da memurlar aç. Bir ev geçindiremeyecek durumda. Evlilik falan hayal oldu. Hepsi üniversiteyi zar zor okudu. Bide üstüne kyk borcları var.
    Uyuşturucu bağımlısı adamlar var. Kumar bağımlısı adamlar var. Tebrik etmiyorsan evladını en azından aşağılama.
    Kendi parasıyla, alın teriyle evlenmek isteyen evlada bir baba destek olmalı. Helal süt emmis bir kız bulmuşsa destek olmalı. Çıkıpta ortada hic bir sebep yokken bekle dememeli.
    Burdan baba olanlara ve tüm baba olacak erkeklere sesleniyorum. Evladınızı yanlışlarını eleştirip düzeltebilirsiniz. Ama doğru yaptığı şeylerde tebrim edin. Arkasında durun. Köstek olmayın. Kalbinizi kırmak istemeyecek evlatlar yetiştirmiş olabilirsiniz. Size birşey diyemezler ama içten içe karamsar olurlar.

    Bu gün doğru iş yapmak çok zor. Çünkü en yakınlarınız bile size destek olmuyor. Başarılarınız engellemeye çalışıyor. Yanlış yapmak ise çok kolay. Herkes destekliyor. Maddi olarakta manevi olarakta yanlışa ulaşmak çok kolay.
    Ama erdem odur ki dikenli yollardan doğrulara ulaşa.
    ···
   tümünü göster