/i/Tespit

  1. 1.
    +7 -3
    100 iq adamı 130 iq gib, 130 iq adamı 100 iq gibi gösterir.

    mesela ortalama bir okulda mühendislik okuyan bir adamı örnek gösterelim.
    eğer o adamın tipi 8/10 ise, insanlar onun normalde olduğundan çok daha zeki olduğunu düşüneceklerdir. çünkü, o adamın çok geniş bir sosyal çevresi ve hareketli bir ciks hayatı olmasına rağmen bir başarı elde ettiğini düşünürler. çünkü, tipi iyi insanların otomatikman aşırı sosyal olduğunu düşünür herkes.

    eğer o adamın tipi 4/10 ise başkaları ya onu olduğu kadar zeki görür, ya da olduğundan daha az zeki olduğunu düşünür. çünkü, tipsiz bir adamın hareketli bir ciks hayatı olduğuna ve geniş bir çevresi olduğuna çoğu kişi -haklı olarak- fazla ihtimal vermez. zaten başka işlerle fazla meşgul olmadığı için elde ettiği başarıyı onun için bir mecburiyet olarak görürler ve bu başarıyı sıradanlaştırıp, bir başarı olarak görmemeye başlarlar.
    ha o adam hem kötü bir ünide okuyup, hem de tipsizse zaten direkt moron kategorisine girer insanların gözünde.

    insanların iki tipe karşı da önyargıları değişebilir ama kişiye karşı olan önyargıları ister istemez bakışlarına ve mimiklerine yansıyacağı için, kişiye negatif veya pozitif bir enerji verirler ve onun stresini azaltarak veya çoğaltarak, gerçekten de düşündükleri gibi biri olmasına sebep olurlar.

    tipsiz panpaların bu önyargıları kırmalarının tek şansı, çelik gibi sinirlere sahip olmak ve her daim güçlü gözükmektir. bunun da tek yolu spor, testosteron seviyesini arttırmak veya çok iyi bir sözel zekaya sahip olmaktır (ağız laf yapmalı yani). kızlara ne diyebilirim bilmiyorum, onların birbirleriyle olan ilişkileri daha farklı...
    ···
   tümünü göster