/i/Kızlar Soruyor

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    Niye kedi bakıyorsun?
    ···
    1. 1.
      0
      Cunku hayvanları seviyorum panpi
      ···
    2. 2.
      0
      1-Binlerce yıldır doğada yaşayan kediyi annesinden koparıp parayla satıyorlar. Seviyorum diye böyle alıyorlar. 2-Tam neslini koruyorlar sanıyorken bakıyorsun kısırlaştırıyorlar. 3-Doğadaki görevleri yerine gelmiyor. Kendi evinin kurallarına uyduruyorsun. Sonuç? Sen okşayıp mutlu ol diye yalan bir hayat yaşatıyorsun kediye. Böyle mi seninki de, uyuyo mu bu maddeler
      ···
      1. 1.
        +3
        1- Doğada yaşayan kedi zaten yaşıyor. Sokaktan kedi alıp sahiplenmenin nesi yanlış?
        2- Kediler bulundukları ekosistemlerde işgalcidir. TR sokaklarında gördüğümüz kediler aslında bir çok doğal türü silmişlerdir. Ayrıca evde kısırlaştırılmayan bir kedi eğer çiftleştirilmeyecekse çok sıkıntı yaratır.

        3- Dediğim gibi, sokaklarda vs. görevleri yok çünkü işgalciler. Yeni Zellanda ve Avustralya sokak kedilerini azaltmaya çalışıyor. Çünkü kediler yemeyeceklerini bile öldürüp "oynuyorlar", hızlı ürüyorlar ve ekosisteme zarar veriyorlar.

        Ayrıca her kedi kendini "okşatıp" sahibini "mutlu" etmez. Hepsinin ayrı ayrı karakteri var.

        Bence muhalif olmak için yazmışsın bu entrini.
        ···
      2. 2.
        +1
        Git magarada yasa madamsos bina yapma şehirleşme kedilerin yaşam alanını elinden alma ozaman yaşam alanlarını gasp et avlanabilecegi hayvanları zehirleyerek yada sehirleserek yok et sonra vikvikvik
        ···
      3. 3.
        0
        hiiiiiiiiiiiii.
        ···
      4. 4.
        0
        Satın almıyorsun bir çoğu gibi, bu mu kıvırma payın... Doğadaki sistemden çekip alıyorsun, uygun olmadığı ortamda kısırlaştırıp yaşatıyorsun. insanlar doğanın dengesini bozdu diye alıp eve bakıyorum diyen de yanlış, derdin öyle nesli olsa kısırlaştırmazsın. Çiftleşmelerine kadar müdahil oluyorsun. Amacın ne doğada yaşatmak, ne de yaşatmamak. Çünkü istediğiniz kadar sallayın, kedi için değil kendiniz için yapıyorsunuz. Bunların içinde popülizme yenilip kediden hoşlananlar da var, sokaktaki haline acıyanlar da var, yalnızlık da var. Kedinin rızası yok. Doğada işgalciyse, kısırlaştırır bırakırsın. Binlerce yıldır var olan kediler diğer türlerin dıbınakoyamadı da sen evine alıp kısırlaştırdın da kurtardın doğayı... Güzel belediyecilik. Hiç kızmayın, burda begenilecek her türlü süslü lafı yazsanız da asla kendi mantığınıza bir kediye bakmayı yatıramazsınız.
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster