/i/Tespit

  1. 1.
    +1 -1
    dersleri:

    1- erkek çalışanlarin çoğunlukta olduğu ve çok nezih olmayan veya barzolarin mesken tuttuğu bir mekanda (örnek: gece kulübü) tek başınaysaniz, bir kadınla eften püften sebeplerden dolayı tartışmaya girmeyin. Bu ülke bir amguard cennetidir. Sırf kızın gözüne girmek, onu savunmak için size bicakla bile saldıran aveller çıkacaktır. Zaten tek kişi de saldiramayacaklar, minimum 5 kişi. Lisanli dövüşçü bile başa çıkamaz 5 kişiyle.

    2- akrabalariniza ve yakın çevrenize karşı asla tamamen dürüst olmayın, onlara dert anlatmayın. kızların güçsüz gözukebilme ve dürüst olabilme lüksü vardır, hatta bu onlari daha sempatik bile gösterebilir. mülayimlik, acizlik kadına özgü özelliklerdir, erkeğe özgü değil.
    işte çok mutsuzsaniz bile soran olursa idare eder diyin, yakınınız olmayan biri sizle alay etmeye (şaka yoluyla yapilan alaylar ayri tabi) çalıştığında alinmasiniz bile alınmış gibi yapıp tatlı sert bir tepki gösterin.

    3- kadınların maskülen erkekleri sevmediği yalanına asla aldanmayın. onlara hak verir gibi gozukmenize rağmen aslında dediklerinin tam tersi bir erkek olmanız lazım. ama bunu yaparken de barzoca değil akıllıca yapmalısınız. sürekli mansplaining yapın ona çok belli etmeden, ona sürekli yardımcı olup hatalarını düzeltin. kadinlari sürekli onaylayan, onları erkekleri ciddiye aldığınız kadar ciddiye alan bir erkek olursanız sizi giblerine bile takmaz ve bir erkek olarak görmezler.

    Özetle; erkekseniz daima rol yapmak ve planlı yaşamak zorundasınız. bir erkeğin tamamen içinden geldiği gibi davranma lüksü yoktur.
    millet boşuna borçları yüzünden hayatının kaymasına rağmen kendini gamsiz gibi göstermiyor.
    60 kiloluk, bırak kavgayı çay içmeye çağıracağı arkadaşı olmayan adamlar bile boşuna kavgadan korkmuyormuş gibi davranmıyor.
    millet boşuna gerçek hayatta hiçbir takuna yaramayacak bilgileri öğrenip, ortamlarda genel kültür seviyesi yüksek bir erkek izlenimi yaratmıyor (lisede kızlarla arkadaş bile olamayan ama zeki ve bilgili tiplere, bide iki kelimeyi bir araya getirememesine rağmen kızların ilgi odağı olan tiplere bakın. hayatımda çekici ve doğuştan dominant bir karaktere sahip olup genel kültür seviyesi gerçekten yüksek olan bir erkek görmedim. karsilastigim erkekler arasinda, genel kültür seviyesi yüksek olan ve eğitimli adamların yuzde 80i doğal haliyle bir kadina kendini arzulatamayacak tiplerdi hep)
    kadınların erkeklere oranla genel kültür seviyesinin oldukça düşük olma sebebi de budur zaten. onlar toplum tarafından olduğu gibi kabul edilir.

    burası bir ortadogu ülkesi...
    burada asla geleneksel cinsiyet rolünün dışına çıkan bir erkek olarak yaşayamazsiniz.
    özgürlük ve icinden geldigi gibi yasamak istiyorsan yallah iskandinavyaya, burada gibiş var gibiş!
    ···
   tümünü göster