/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 26.
    0
    Güzel demişsin pampa, teşekkür ettim. Gel gör ki bu işteki handikapları söyleyim sana:

    1. Kızın sevdiği var mı yok mu emin değilim. Öyle bir kızın da boş kalacağını zannetmiyorum yine de.

    2. Ben onun cazibesine kapılarak sevdim ama o beni severse bu makul bir sevgi olacak, yani benim sevgimin yanında oldukça az kalacak ve mantığından beslenecek.

    3. "Ben seni arkadaş olarak görüyordum ama bir süredir bir şeyler hissetmeye başladım" gerçekten de güzel bir ifade. Ama sonrasındaki kısım "ondan şans isteme" bana göre değil. Prestijli bir insanım ben, onun karşısında bu acizliğe düşemem.

    4. Dolayısıyla o bana karşı kendiliğinden, içinden gelerek bir şeyler hissetmiyorsa onu buna zorlayamam. Sevgi de saygı da özgürlüktür, bireyseldir, karışmam.

    5. Kızla kayda değer bir ortak noktamız da yok. Kızın hiç üst zevkleri yok, çok sıradan, sadece sosyal becerileri gelişmiş biri. Benim kültür düzeyimin çok altında, bir muhabbet açsam devdıbını getiremiyor. Dahası ona gösterdiğim ilginin hiçbir karşılığını alamadım, her çağırdığında ona yardımımı esirgemedim, ama ondan özgün bir alaka göremedim. Kısacası aklen bakıldığında bana kesinlikle layık değil.

    6. Ona olan sevgim mantıksal olmaktan uzak. Mantığıma yatmayan, sadece gönülle yürüyen işlerin sonunda pek hayır geldiğini görmedim. Bu yüzden bir iç çatışma yaşıyorum.

    7. Kızla birlikte yemek de yedik, birlikte evine kadar da yürüdük, muhabbet ettik. Sohbeti hiç zevkli değil, sıradan basit konuları dönüp dolaşıp tekrarlıyor, usanıyorum. Ama yine de onun varlığından mutlu oluyorum. Bu çelişkiden yoruluyorum. Sanırım dişiliğini çok iyi kullanıyor, ona karşı koyamıyorum, bilmiyorum...

    8. Son olarak Madde 3'teki ifadeyi ancak giderayak kıza söyleyebilirim. Aynı yerde çalışırken bu yüzden bir tatsızlık yaşamak istemiyorum.
    ···
    1. 1.
      0
      1- Çok düşünüyorsun, aşığım ölüyorum bitiyorum demeyeceksin ki. Varsa da sevdiği sevdiğim var der sen de tamam bilmiyordum der geçersin.

      2- Sevgi zamanla artan bir şey. Neden az kalsın? Biraz özgüvenli ol, sen sevdiğine eminsen yapacaklarınla onun da seni sevmesini sağlarsın buna emin ol. Kadınlar sevmediği bir insanı biraz ilgi ile çok rahat sevebiliyor. Sadece ilgi göster yeter ilişki başladıktan sonra.

      3- Aşkta kıdem yoktur. Prestij yüzünden belki tüm hayatında bir kere eline geçecek fırsatı tepmek tam bir cahillik.

      4, 5, 6, 7, 8- Bunlara toplu cevap... Yaşamadan bilemezsin. Arkadaşça konuşmak ile sevgili olma amaçlı konuşmak çok farklı şeyler. Sadece geleceğinizden bile konuşarak günler ve aylar geçireceksiniz. Belki sadece ciks ikinize de çok zevkli gelecek, geri kalanlar teferruat olarak kalacak. At adımını gerisini oluruna bırak. Ciddi diyorum bu tarz konularda bu kadar düşünen insanlar hayatın değerini bilmiyor. Hayat bunları düşünmekle zaman kaybedilmeyecek kadar kısa. Sen dene, olmazsa sonra bakarsın. Ödül büyükse o ödüle giden yolda çekilen çileler ödülün yanında hiçbir şey.
      ···
   tümünü göster