1. 8476.
    +1
    ingiltere ret verince buraya başvurmuştum sağ olasın. kazanma durumu şu anda yok, normalde e-ticaret yapıyorum geldiğimin ikinci günü ciddi denebilecek bir problem yaşadım işle alakalı ve nakit akışı durdu ama şükür bir meblağ vardı cepten yedim sıkıntı olmadı, şimdi yavaştan yavaştan tekrar başlatıyorum gibi işleri geri.

    kira usd olarak 400 usd, tek kişilik merkezi yerde oda. fatura vs ekstra masraf yok, mutfak ve banyo gibi ortak alan kullanımı da dahil. tavsiye ettiğim arkadaşlardan odaları görüp ben burada ölürüm amk diyip vazgeçenler oldu ama çok el bebek gül bebek büyümüş arkadaşlar birçoğu buradakilerin, bu rakama gayet iyi yer.

    yemek yapmayı da araba sürmeyi de bilmiyorum. geçmişe dönsem dubai'ye gitmeden evvel yenilebilecek tatta birkaç ev yemeği yapmayı öğrenir ve ehliyet alırdım. burada ehliyet almak uzun sürüyor ve kalıp kalmayacağım belli değil, ondan dolayı ehliyet kursuna başlayamıyorum. yemek yapmayı da öğrenmelik bir pozisyon yok, mutfağı aile evindeki gibi darmaduman ederek öğrenme lüksü yok çünkü. o sebeple mecbur dışarıda yiyip taksi ve toplu taşıma kullanarak idare ediyorum. dışarı çıkma huyu çok yok. aylık 1500 usd civarı gidiyor. burası çok ilginç bir yer. minimal yaşamaya, hayatta kalacak kadar harcama yapmaya kastıran 400-500 usd ile bile yaşayabiliyor, gerçekçi bir hesap.

    sosyal hayat gayet iyi keyifli. benim gece hayatı huyum vesaire yoktur o sebeple görmedim ama takılan arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla çok güzel. bilhassa kadın için de erkek için de güvenlik meselesi. yetmiş iki milletten insan, dopdolu sokaklarda yeni yıl kutluyorlar bir tane sıkıntı yok. sosyal hayata da yansıyor haliyle. ben genelde okul dışı sosyalleşmek için meetup . com üzerinden etkinliklere takılıyorum mizaç olarak daha kolayıma geliyor.

    ailem dil eğitimimi bitirince dönmemi istiyor. kalmak için halihazırda ilgimin de olduğu emlak alanında iş başvuruları yapmayı düşünüyorum. var olan işlere ayırmam gereken vakitten de çalmaz. bakalım belki başka bir yol da bulurum kalmak adına.
    ···
   tümünü göster