/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4 -10
    1. incili şu anki hristiyan bakış açısına göre yorumlarsan havarilerin yazdığı bir Hz. isa biyografisi, Aziz Paulun mektuplarının bir derlemesi. Ama Kurana göre gerçek incil vahiyle gelmiş ve kaybolmuş bir eser.
    2. ilk başta aynı toplumda yaşarlarken, müslümanlara çok eziyet edilmesine rağmen savaş durumuna gelinmemişti, Medine\'ye hicretten sonra Mekkeli Müşrikler defalarca savaş durumu yarattılar. Sonunda gelen ayetlerle savaşmaya izin verildi ve düşmana karşı cesur olmaları teşvik edildi.
    3. Kadınlara o döneme göre inanılmaz haklar verildi.
    4. Her canlıyı değil, her şeyi çift yarattık diyor. Atomlar bile elektron ve proton gibi ikili yapıdan oluşur. Geri kalan her şey de atomlardan oluşur zaten.
    5. Atmosferin dünyayı koruyucu özelliğine dair çok ayet var. Bilimsel açıklamalarla da uyumludur.
    6. Allahın sonsuz yaratma gücüne inanırsan, onun belirli durumlardaki doğa üstü mucizelerine de inanmak normaldir. Çünkü bir ressama niye resim yaptığı sorulamaz.
    7. Oranın halkına niye kutuplardan, amazonlardan bahsetsin? Coğrafya kitabı değil ki, ama verdiği mesaj tüm insanlığa hitap ediyor.

    Bonus: ingilizcen varsa, Antik Mısır konusunda Kuran\'ın dediklerini karşılaştıran bir video.
    https://www.youtube.com/w...el=ManyProphetsOneMessage
    ···
    1. 1.
      -2
      Dogaüstu masallari nasil aciklaiyorsun
      ···
      1. 1.
        +1
        Allahın mucizelerine inanmak, Allahın varlığını kafana yatırdıysan normal. Çünkü onun gücü ve muhteşemliği karşısında, mucizeler çok sıradan şeyler.

        Birinci yorum, Kurandaki mucizeyi bir olay olarak düz şekilde anlamak. Ki bu da doğru.

        ikincisi, insanlara gelecekte olabilecek teknolojilere yol gösteriyor. Kızıldenizin yarılması, artık Marmaray gibi tüp geçitlerle mümkün. Yani insanların hayal gücüne katkıdır. Çünkü bir şeyi yapabilmen için önce hayal edebilmen lazım.

        Üçüncüsü, her bir olayın duygusal, pgibolojik, sembolik bir çok yorumu var. Mesela Firavun ve Musa kıssasını uzak bir hikaye olarak okumamak lazım, aslında ikisi de sendedir, Firavun da sensin, Musa da. Biri kalp, diğeri nefsi temsil eder. Nefis Firavunu insanı kendi ait olduğu cehennem ateşine zütürmeye çalışır, kalp Musası da ait olduğu Allah nuruna ve cennete. Hangisine güç verirsen, o kazanır.
        ···
      2. 2.
        -1
        Kardesim iyi hosda . Bunlarin hic bir kalintisi bulunmuyor. Ayriyetten ne kadar mantik disi oldugunu biraz düsünunce anliyorsun
        ···
    2. 2.
      +2 -4
      5 cugu almıs kendi işlerine gelenleri beğeniyorlar
      ···
   tümünü göster