/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +2
    bugün metroya binmek amacıyla yolda yürürken kalabalıklar arasında fark ettiğim enteresan ve ne yaptığından bihaber çocuk. evet, bu bir şaka değil, parodi asla değil. dibine kadar gerçek. ve bu gerçeğe bizim milletin bile hazır olduğunu sanmıyorum. abi sabah saat 08.42, kuzey yarım küre'deki canlı popülasyonunun %79,82'si daha kahvaltısına başlamamıştır muhtemelen. birçoğu daha uyanmamıştır bile. sen nasıl yiyebiliyorsun kızım o cipsi o zaman diliminde? sen günlük hayatında neyle besleniyorsun? kahvaltı diye 2 porsiyon şiş kebap mı yediriyorlar sana da sen saat 08.42'de ketçaplı ruffles yemekten korkmayacak düzeye geliyorsun? demir mi kızım senin miden? insanlar ne maceralar yaşıyor beyler, 7-8 yaşındaki bir kız çocuğuna sabahın ilk saatlerinde ketçaplı cips yedirebiliyor bu hayat. akşam yemeğinde ne yiyor acaba peynir zeytin mi?

    bir de sade cips yese anlarım, en azından derim ki kokmaz etmez. ketçaplı lan... ketçabın kendisi bile sabah 08.42'de yenmemeli bence. akşam yemeğinde makarna, patates gibi besinler olursa o zaman insâni derecede sıkarsın ketçabı ve yersin yemeğini. ama ketçaptan yapılan cipsi yemezsin, hadi yedin diyelim sabah 08.42'de yemezsin. hadi onu da yaptın desek, herkesin içinde yapmazsın bunu ulan! delirttiniz beni * hayır cipsi üreten firma bile tahmin edememiştir böyle bir şeyi. yani ketçaplı ruffles üreten ve satan firmaya o tarihte deseydik ki "bakın beyim, sizin cipsinizi sabah saatlerinde 08.42 dolaylarında bir kız çocuğu sokakta yiyecek." onlar bile inanmazdı, güler geçerdi. bu ciddi bir başarıdır bakın. (bkz: tarkan)'ın dünya ülkelerince bilinmesinden, (bkz: arda güler)'in real madrid'e satışından, (bkz: edison)'un ampulü icat edişinden daha kıymetli ve beklenmedik bir başarıdır. bundan dolayı ruffles cipslerinin üretiminde, pazarlanmasında ve satışında emeği geçen her insan evladını bir tebrik edelim. belli ki bu ketçaplı ruffles cipslerinde o küçük çocuğun gördüğü fakat bizim göremediğimiz bir hikmet, bir tılsım, bir kerâmet var.

    küçük kız çocuğuna gelince, evladım bak tamam cesursun özgüvenlisin de midene yazık. annen seni başından savmak için vermiş sana cipsi, sen mutlu annen mutlu. fakat böyle gitmez. çek isyan bayrağını, kurtul esir kalıp çıkamadığın o kör hayattan. hangi güç seni 29 mart 2024 cuma saat 08.42'de ketçaplı ruffles yemeye zorluyor bilmiyorum. ama bu gücü önce tespit et, sonra da beraberce yıkın geçin ailenle. yapabilirsin, inanıyorum. biliyorum, yarın da sabah 08.42'de ketçaplı ruffles sana eliyle "gel, gel" işareti yapacak. o işarete direnirsen, iradeni koyarsan ortaya, işte o zaman seni daha sağlıklı günler bekler. kal sağlıcakla ey parmakları yapay ketçap kokan küçük kız...
    ···
   tümünü göster