/i/Tespit

  1. 1.
    +3
    son 2 yılda gözlemlediğim acı gerçektir. ferrenin varlığını keşfedersiniz ve bu okyanusun içine dalıp atılırsınız maceralara. her türlüsünü izlersiniz bu kandırıkçı fakat albenisiyle de karşı konulamayan videoların. vpn'in icadından haberiniz yoksa veya nasıl indireceğiniz hakkında bilgisizseniz çoğu videoya da ulaşamazsınız. işte konumuz da tam olarak bu. önce ulaşamazsınız çoğu videoya ve siz ulaşamadıkça kıymete biner. binbir türlü ingilizce veya türkçe kelime kombinasyonlarıyla aramalar yaparsınız fakat o videonun tam hâli bir türlü karşınıza çıkmaz. bu vahim durum belki yıllar bile sürer. sürdükçe umudunuzu kaybedersiniz ama hâlâ içinizde bir ışık vardır o videonun ansızın karşınıza çıkacağına dair.

    bu arayış sürecinde sizin hayatınızın en kıymetlisidir o video. gerekirse twitter'da yabancı biriymiş gibi hesap açıp ona buna sorarsınız bu videonun tamdıbının nerede bulunup izlenebileceğini. o kadar delirmişsinizdir artık. buradaki maksat da gerçek kimliğinizin böyle bir hareketten dolayı gelecek tepkilerden korkmasıdır. sahte hesaplarla yaparsınız o işi. fakat bu da sonuç vermez. kimseden cevap alamazsınız aradığınızın nerede olduğuyla ilgili. tanımadığınız etmediğiniz yabancıların durduk yere sizi takip edip hesabınızın istem dışı büyümesi de cabası. en son o hesabı devre dışı bırakıp yolunuza google amca aracılığıyla devam edersiniz.

    ve o büyük gün gelip çatar. siz başka videolara bakıyorken ansızın aradığınız video çıkar karşınıza, hep böyledir bu. arayınca bulunmaz, aranmayınca karşınıza çıkıp nabzınızı zirveye çeker. siz heyecandan ölürken en tenha ortam koşullarını ayarlarsınız ve izlersiniz yıllar yılı beklediğiniz o ferre videosunu. izledikçe hayran olursunuz. ertesi günlerde o videoyu bulmanın gazıyla ikinci kere de izlersiniz. üçüncü, dördüncü derken yavaş yavaş sıkılma evresine girersiniz ve o videoyu izlememeye başlarsınız. unutuverirsiniz, aklınıza bile gelmez artık. o uzun zamanınızı verdiğiniz, bulmak için kendinizden vazgeçtiğiniz ferre videosunu bulmuş, izlemiş ve bıkmışsınızdır. değersizleştirmişsinizdir artık onu içinizde. neden sonra aklınıza gelir de ya böyle bir video vardı hadi bir daha izleyeyim der geçersiniz. nankörlük etmişsinizdir o videoya. ona ulaşamayıp ararken yaşadığınız macera bulduktan sonraki maceradan çok daha keyiflidir şüphesiz. bulduktan sonra bu muydu? dersiniz. nankörleşirsiniz...
    ···
   tümünü göster