1. 1.
    +1
    yahudi ulusu’nun büyük kurtarıcı ve i̇srail’in kralı saydığı kanuni’yi bugün a.b.d’de unutmamış ki amerika temsilciler meclisi’nin salon duvarına akasya içerisinde kanuni portresi yer almaktadır.
    akasya masonik literatürde sonsuzluğu ve ihtişamı ifade eder.

    nurbanu sultan'ın damadı sokullu mehmed paşa'nın hem doktoru hem siyasi danışmanı yahudi
    salomon ben nathan aşkenazi'ydi. nurbanu sultan'ın diğer damadı siyavuş paşa, yahudi benveniste'yi diplomat olarak kullanıyordu.

    kanuni’nin doktoru ve başdanışmanı moşe hamon, kanuni zamanında diplomatik ilişkilerde kilit isimdi. encyclopedia judaica, jerusalem, 1971. vol. 19, s.303
    kanuni sultan süleyman bütün yahudileri sarayda toplamış ve onlara çok büyük ayrıcalıklar tanımıştır. yahudiler en çok onun döneminde güç ve refaha ulaştılar. encyclopedia judaica, jerusalem, 1971. vol. 18, s.269

    bu dönemin en güçlü yahudi ailelerinden biriside joseph nasi ailesidir. kanuni sultan süleyman’ın sırdaşı ve başdanışmanıdır. nasi ailesi çok zengindi ve kanuni’nin bütün diplomatik işlerini o yürütüyordu. hatta nasi’nin isteği üzerine 1555’de kanuni, papa iv.paul’a bir mektup yollayarak anconada tutuklu bulunana yahudileri bırakmasını istemişti. encyclopedia judaica, jerusalem, 1971. vol. 19, p. 304
    kanuni’nin bütün diplomatik yönetimi nasi ailesi, hürrem sultan, damat rüstem paşa, moşe hamon ve ester kira’nın elindeydi. yahudi angiblopedisi judaica, kanuni için eretz i̇srail’in kralı demektedir. judaica, muhteşem süleyman’ı yahudi tarihinin en büyük ikinci kralı ilan etmektedir. dönemin ünlü hahamları, shelomo ben mazal (1545), r. isaac bar sheshet (1556) ve shemuel halevi, rabi abraham zacuto (1566) kanuni sultan süleyman için yazdıkları şiirlerinde kanuni için şunları söylemektedirler. “kanuni, yahudilerin namusudur. i̇htişamı yücedir. sion’un kurucusu ve i̇srail’in kralıdır.” encyclopedia judaica, jerusalem, 1971. vol. 19, p. 303, bibliyografia:m. rozen, a history of the jewish community in istanbul, he formative years, 1453–1566 (2002)
    anlayacağınız kanuni döneminin, aile üyeleri, kurmayları ve çevresi tamamen yahudi’dir. artık yahya efendi’ninde buradaki konumunu düşünmek durumundayız. yahya efendi’nin yahudiler için en önemli bir tarihte kanuni ile içli dışlı olması bizleri düşündürmektedir.

    kanuni döneminin ünlü şeyhülislamı mehmmet ebussuud efendi verdiği fetvalar ile kanuni dönemine damgasını vurmuştu.
    ebussuud efendi’nin soyundan gelen aile fertleri kendini mesih ilan eden sabetay sevi’nin müritleri ile akraba olmuşlardı. bu ailenin üyeleri sabetayistler ile evlilikler yapmışlardı. nitekim şeyhülislam ebussuud efendide i̇brani asıllıydı. ebussuud efendiyi ileriki dönemlerde detaylarıyla açıklayacağım.

    kanuni’nin annesi’nden bu yana evliliklerin konumunu incelediğimizde tora ve talmud’daki yahudi kanunlarına tamamiyle uygundur. i̇spanyol engizisyonu’nun işkencelerine maruz kalan endülüslü müslümanlar’ı kaderine terk eden kanuni’nin müslüman olduğu şüphelidir. i̇slam halifesi bir padişah, yahudi evliliği yapıyor ve ailesini de yahudi evlilikler ile genişletiyor. asırlardır muhteşem müslüman kanuni’ye şimdi hangi açıdan bakmalıyız.?

    anlayacağız judaizmin egemenliğindeki i̇spanya kralı ii.fernando’nun durumu ne ise kanuni osmanlısı ve devamı da aynı durumdaydı. her iki dünya imparatorluğunun kralları yahudiydi. kanuni i̇spanya sürgününden sonraki yıllarda yahudiler’i osmanlı topraklarında birleştirerek onları yönetimine aldı. kanuni, aslına bakarsınız tora ve kabala’daki bütün kehanetlerin osmanlı’da birebir uygulayıcısı olmuştu. bu dönemin ünlü isimlerini de araştırmak artık konumuzun gereğidir. burada üzerinde durulması ve araştırılması gereken önemli nokta şeyhülislam ebussuud efendi ve beşiktaşlı şeyh yahya efendidir. lakin i̇slam’a göre alimler ve evliyalar basiret sahibidirler. müslüman inancına göre allah’ın onlara vermiş olduğu basiret nedeniyledir ki, küfrün ve zulmün nasıl, kimden, nereden geleceğini çok iyi bilirler. fakat şeyh yahya’da bu özellikleri göremiyoruz. siyonist bir yapılanmanın içindeki kanuni’yi bu yapılanmadan dolayı ikaz bile etmemiştir. acaba şeyh yahya efendi, çevresi yahudilerle dolu bir padişaha ne gibi bir danışmanlık yaparak fikir veriyordu ? şeyh yahya efendi, osmanlı’nın içindeki siyonist yapılanmaya karşı, keramet gösterememiş miydi ? bu kadar büyük bir organizasyonun, farkına varamamış mıydı acaba ? yoksa kendisi de bu ilahi planın bir parçasımıydı?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster