1. 1.
    +26 -2
    uyarı yazacak olan moderasyonun dıbına koyduğumu şimdiden beyan etmek istiyorum. isteyen sözlük yazarı, bu mekanda sözlük kurallarına uyduğu sürece istediği şekilde takılır eğlenir yazar çizer, ona kimsenin lafı yok. e bazen bakıyoruz hooop olan biten ışığı yanıyor, açıp bakıyoruz hazreti moderatörün biri uyarıyor, flood yapmayın kalbinizi kırarım diye. flood yapınca ya da başlık gibertilince başlığı açan kişi rencide oluyormuş güya.

    peki efendiler bu "kaybol" denen ergen gerisi sefilin her başlığa eklenen ilk entryden sonra "bilmemneyden sonrasını okumadım" yazması huur çocukluğu değil de nedir; ya da "karaktersiz adam"ın her başlığın altına "ananı gibtim" yazması ne kadar hoş bir harekettir. yahu arkadaş ben anlamıyorum bu sözlükte normalde flood yasak olmamalı zaten ama temcit pilavı gibi her başlıktan sonra haftalarca aynı azim ve gayretle aynı sözleri yazmak nasıl bir pgibolojik travmadır, nasıl bir ezikliktir, nasıl bir dikkat öekme isteğidir yahu.

    bana göre bu iki hareket floodun da ötesinde görüntü kirliliğinin ve can sıkmanın en kral türlerine birer örnektir. normalde flood yapan bir yazara moderasyonun kızması bana göre mantıksızdır. çünkü kısa süreliğine canı eğlenmek isteyen birisi takılmak ya da gibertmek istediği başlığın altına 5-10 dakika ya da 1 saat diyelim işte, belli bir süre bıkana kadar flood yapar hevesini alır ve sonra o hareketine son verir. bunda anormal sayılabilecek ya da sözlüğü okunmaz hale getirebilecek bir artniyet ya da davranış olduğu iddia edilemez. sözlük kuralları biraz da olsa esnek olmalıdır ki yazarlar korkmadan çekinmeden ve moderasyondan gelebilecek bir tehdidi beklemeden burada gönül rahatlığıyla stres atabilmelidir.

    amma velakin 2 haftadır bahsettiğim bu iki tane huur çocuğu, bıkmadan usanmadan dikkat çekme amacıyla hemen hemen her başlığa o seviyesiz cümlelerini ekliyorlar. yakında bu pekekentlerin bu davranışı sözlükte infial doğuracak ve belki de bir çok kişiyi bu eğlenceli ortamdan soğutacaktır. @2 efsanesi bu ergenler yüzünden belki de sözlüğün bir parçası olmaktan çıkacaktır artık. "kaybol" ve "karaktersiz adam" mutlaka uyarılmalıdır, hatta onlardan cesaret alan yazarlara da yaptırım uygulanmalıdır ki milletin nefreti ve sabrı ile daha fazla oynamaya cüret etmesinler.

    özet geç bin: sözlükte flood yapmak yasak olmamalıdır, zira binlerce entrylik flood yapan moderatörler de mevcuttur. lakin kaybol ve karaktersiz adamın yaptığı hareketler flood kategorisinin de dışında olup, doğrudan doğruya insanları sözlükten soğutma ve tiksindirme amacına hizmet etmektedir. dolayısıyla flood serbest olmalı ama kaybol ve karaktersiz adamın yaptığı rezillikler flood olarak değerlendirilmeyip, doğrudan boykot veyahut spekülasyon olarak değerlendirilip bu iki yazara gerekli uyarılar yapılmalı ve kulakları çekilmelidir. laftan anlamıyorlarsa da bunlara gibtir çekilmelidir bence. çünkü yaptıkları hareket flood değil sözlüğün anasını gibmektir ve daha da tehlikelidir.

    özetin özeti: flooda lafım yok ama sözlüğü bin etmeye çalışan karektersiz adam ve kaybol gibilerinin anası gibilmelidir.
    ···
   tümünü göster