1. 1.
    0
    Aylin, bu yıl birinci sınıfta okuyor. Aylin başarılı bir öğrencidir. Ancak düzensiz bir çocuktur. Okuldan gelir, çantasını kapının yanına bırakır.Önlüğünü salona atar.

    Annesi: Aylin, daha düzenli olmalısın. Yoksa diğer sınıflarda bu kadar başarılı olamazsın derdi. Aylin ise annesini hiç dinlemezdi.

    Aylin ders çalıştıktan sonra kitaplarını masada bırakırdı. Ertesi gün için çantasını hazırlamazdı. Annesi kitaplarını toplar çantasını hazırlardı.

    Anne babası aylinin bu durumuna çok üzülüyorlardı.Her zaman Aylin'le konuşuyorlardı. Aylin her seferinde: Tamam, düzenli olacağım diyordu.Ama bu sözünü tutmuyordu.

    Annesi, öğretmeniyle konuşmaya karar verdi.Öğretmenine Aylinin durumunu anlattı.Öğretmenide bundan şikayetçiydi.

    Öğretmeni Aylin'e herşeyi anlattı. Aylin: ''Tamam öğretmeni. Artık düzenli olacağım' dedi.Ama yine düzenli olmadı.

    Aylin kalktı, elini yüzünü yıkadı. Kahvaltısını yaptı. Giyinmek için çoraplarını aradı.Ama bulamadı.Çekmecelere baktı.ÇORAP YOKTU. Yatağın altına baktım.Çorapları YOKTU.

    Atlin çok sinirlendi. Ağlamya başladı.

    Önlüğünü aradı.Önlüğünü buldu.Şimdi de yakası yoktu. Kitaplarını düzenlemek istedi. Kitabı bulamadı. Servisi kaçırdı.Ama ilk ders sınavı vardı. Aylin daha çok ağlamaya başladı.

    Kapı açıldı. Annesi ve teyzesi geldi. Annesi: Aylin ne oldu? Niçin ağlıyorsun? diye sordu.

    Aylin... herşeyi anlattı.
    Annesi Bu sana bir ders olsun kızım. dedi.

    Bu olay Aylin'e iyi bir ders oldu. Aylin artık düzenli bir çocuktu, hem de daha başarılı bir öğrenciydi. Anne babası ve öğretmeni bu duruma çok sevindiler
    ···
   tümünü göster