1. 1.
    +104 -3
    evdeyim az önce kapı çaldı. delikten baktım bi tane teyze var elinde de bişeyler. dedim heralde ürün tanıtıyo açmıycaktım sonra dedim dur bi bakim amk kadın da ekmek parası derdinde.

    kapıyı açtım meğerse kadın şehit annesiymiş. elinde bi tane kart var şehit ailesi diye. izin belgeleri almış kapı kapı dolaşmak için. emniyet ve kaymakamlıktan mühürlü belgelerini gösterdi falan. babası şehit düşüp öksüz ve yetim kalan ailelerin çocuklarına eğitim bursu veriyolarmış. ayrıca anneye de çocukalrına bakması için aylık para ödeniyomuş falan.

    elinde de bi tane gazete var. ismi "şehitlerimiz". sürmanşette hakkari ve van'da 7 şehit yazıyo. moralim bozuldu kadının halini görünce. samimiydi gerçekten. gazete aylık çıkıyomuş ne kadar dedim ücreti 5 lira dedi. ulan dedim vereceğim 5 lirayla bişey kaybetmem, para yerine ulaşmasa bile en azından vicdanen rahatlarım. öğrenci olmama rağmen almaya karar verdim. bi dk dedim para getireyim.

    bunu dememle birlikte "işte bu be inci tanesi" diye bağırdı kadın. siz gençler inci gibisiniz hepiniz dedi. sizin gibileri gördükçe çok duygulanıyorum evladım dedi. gözleri doldu lan kadının ciddi ciddi. 40 daire var apartmanda hep zütü kokuşmuş yaşlılar oturuyo. 1 den başlamış tek tek çıkmış yukarı, bizim daire 39. bi tek ben almışım koca apartmanda. o yüzden gaza gelmiş son dk golüyle. öyle işte allah razı olsun dedi dua etti bi ton. sonra gitti vatanımın şehid anası.

    bu da aldığım gazetenin capsi.

    http://www.incicaps.com/r/26102010212.jpg/

    edit: o.ç incicaps adminleri sitenin a.koyduğundan resim de uçmuş üzgünüm.
    ···
   tümünü göster