1. 1.
    +6 -2
    ben bu muallaklere facebook selamsızları diyorum. hele şimdi gavur ellerde bundan sürüyle var. adam request etmiş, biz de büyüklük edip kabul etmişiz (bah hele), la ertesi gün görüyorum ertesi gün selam vermiyor dingil. olm 9 saat önce "aha bu denyoyu da ekleyeyim arkadaşlara, kalabalık durur" diye geçirdin aklında... bir işlem yürüttün benim adım üzerine... bi selam ver yavşak!

    ayrıca;yıllarca görmediğin, haber alamadığın arkadaşın(!) seni arkadaş olarak eklemiş. seviniyorsun, eski anılar geliyor aklına. neyse bu arkadaşla çevrimiçi durumdayken karşılaşıyorsun. e bunca yıldan sonra burada bulmuşsunuz birbirinizi, samimi bir cümle kurarak diyaloğa giriyorsunuz.

    ben:oooo a seni burada görmek gerçekten çok güzel. nasılsın, ne yappıyorsun, nasıl gidiyor? anlat hele.
    a:idr ediyoruz. sen nslsn?

    bu mudur lan? yani yıllardır görmediğin bir ahbabının sorusuna vereceğin cevap bu kadar samimiyetsiz, bu kadar mekanik, bu kadar mı soğuktur? ayrıca o ünlü harfler, kullanınca bir tarafına mı batıyor? gel de devam ettir diyaloğu. tepkisel bir cevap olarak "iyi" deyip beklliyorum bir şeyler yazmasını. ama yok, bir şey yazdığı da yok. hemen o an veriyorsun tepkiyi, arkadaş listesine girip varlığı ile yokluğu arasında hiçbir fark olmayan bu yavşağı siliyorsun. sonra da kendine kızıyorsun hâlâ arkadaşlık, dostluk, vefa gibi değerlere inanabildiğin için. aklına filmlerde, romanlarda yıllar sonra birbiriyle karşılaşan insanların dokunaklı kavuşma sahneleri geliyor ve "hakikatten çok şey değişmiş" diyorsun.

    böyle tecrübeler facebook'un aslında ne kadar salakça ve yapay bir oluşum olduğu gerçeğini düşündürebilir ama bence öyle olmuyor. sadece reel alemde fark edemediğiniz gerçeklikleri sanal alemde fark edebildiğiniz için kızıyoruz facebook'a. gitgide bir video paylaşım sitesine dönen bu organizasyon, aslında insanların ne kadar yalnız olduğunu ve sosyalleşmeye ihtiyaç duyduğunu ama bunun yanında ne kadar a sosyal oldukları gerçeğini çok iyi anlatıyor.

    özet: bu yazıyı 28 dkda yazdım zahmet edip 2 dkda oku mk
    ···
   tümünü göster