1. 1.
    +56 -1
    Gecenin bir vakti can sıkıntısından yazıyorum bu yazıyı... Okursanız ekime okumazsanız gibime kadar.

    Dövme herşeyden önce bir vücud sanatıdır.Çok fazla yapım yöntemi vardır. Profesyonel dövmeler bu iş için özel olarak üretilmiş makinalar ile yapılır.
    Vücudunuzda sergilemek istediğiniz figürün kalitesi dövme sanatcısının deneyimi , boyaların kalitesi , iğne çeşitliliği ve sterilizasyonla eşit orantılıdır.
    Kolunuzda bacağınızda sergilemek istediğiniz resim, yazı vb kesinlikle katalogdan seçilmemeli, klişe olmamalı aksine tamamen size özgü, tarzınızı ifade etmelidir.

    Yapımı aşamasını basite indirgemiş olarak anlatırsak mürekkepli bir iğnenin derinizin 3. tabakası olan epidermise mürekkep enjekte etmesidir.
    iğne makinanın ve adaptörün voltajına göre saniyede 60-100 devir arası vücudunuza girer-çıkar.
    Sanatcının deneyiminin bu konuda önemi en önemli etkendir.Çünkü bu mesleğin bir okulu, eğitimi olmadığı için herşey deneme-yanılma yöntemiyle öğrenmektedir sanatcı açısından. Yani eline yeni makina almış bir arkadaşınız size dövme yapmak isterse sizden önce en azından 50 kişiyi gibmesini bekleyin.
    Akabinde boyanın kaliteside çok önemlidir. Bundan 2 sene öncesinde türkiyede dövme boyası sıfatında hiçbirşey yoktu.Çini boyaları, rotring mürekkepleri kullanılırdı. Fakat artık böyle değil malzeme açısından ülkemizdeki olanaklar artmaya başladı tabiki her ne kadar olanaklar arttı desem de yurtdışındaki stüdyoların %50sindeki imkanlar şuan türkiyede çok az kişide var.
    Onun dışında sterilizasyonda çok önemlidir.Örneğin iğneler açılmadan öncelikle sizin kontrol etmeniz lazım. Paketinde herhangi bir zorlanma-açık yoksa ve son kullanma tarihi geçmemişse o iğne sterildir içiniz rahat olabilir. Kesinlikle sterilizatörden çıkan açık bir iğneyi kendi dövmenizde kullandırtmayın, dövmeniz bittikten sonrada iğnenizin kırılmasını talep edin. Aksi takdirde kan yoluyla bulaşabilicek her türlü hastalık, enfeksiyon kesinlikle size geçicektir. Kimse 18 yaşında aids olmak istemez bu konuda hassas olun.

    Boyalarında kalitesini test edebilirsiniz.Şuanda benim gözlemlediğim kadarıyla en kaliteli ve kesinlikle bitkisel olan 2 boya markası var Intenze ve Eternal. Dövmecinize boyalarınızın markasını sorabilir , veya boyaları görmek isteyebilirsiniz. Bu boyalar aynı zamanda su bazlı boyalardır. Yani elinize damlamış dolma kalem mürekkebi 1 hafta ordan çıkmazken bu boyaları elinize damlatıp kuruduktan sonra 2-3 damla su ile kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Gene bu konuyuda dövmecinize söyleyerek test etmenizi öneririm.

    Dövme yaptırmadan 1 gün öncesine kadar kesinlikle alkol, extacy,asprin gibi kan sulandırıcı maddeler alınmamalıdır. Eğer bu tarz maddelerle kanınızı sulandırırsanız dövme yapımı esnasında bölge sürekli kanar.Bu olay hem sizin çok daha fazla acı çekmenize neden olur hemde sanatcının işini zorlaştırır.

    Dövmenizi yaptırdıktan sonra tabiki bunun bir bakım süreci vardır. Yaptırdıktan hemen sonra barlara gidip piyasa yapamazsınız...

    Dövmeniz yapıldıktan sonra streç film ile sarıp sizi evinize gönderip ona nasıl bakıcağınız hakkında hiçbir bilgi vermeyen dövmeciler olabilir bu konu hakkında ben bilgi vereyim kısaca.

    Evinize gittikten sonra kolunuza sarılı olan streç filmi çıkartıp atabilirsiniz dövmenizin üzerinde 2-3 damla kan olucaktır,bu aslında kan değil epidermis tabakasının salgıladığı "serum sıvısı" adında bir sıvıdır. Dövmenin üzerini kağıt havluyla silin.(ıslak mendil, kolonyalı mendil, lavaboda kol yıkama olaylarına girmeyin!)
    Ardından 15 gün boyunca bepanthene plus, silverdin gibi açık yara kapatıcı kremleri kullanıcaksınız.Bu 15 gün boyunca gün içerisinde sürekli dövmeyi nemlendirmeniz gerekiyor.Bu nemlendirme olayı hem yaranın çabuk iyileşmesine hemde renklerin canlı kalmasına sebep olur.
    15 Gün sonunda belirgin bir şekilde dövmenizin üzerinde kabuklar olabilir bu kabukları gaza gelip kesinlikle soymayın yoksa dövmenizin renkleri solar, içi boş kalır.

    Eğer bu yazıyı tamamen okuyup öncesi ve sonrası hakkında bilgilendiyseniz, artık plajlarda sizde hatun kaldırabilirsiniz.

    deepthroat
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Helal olsun hocam
      ···
    2. 2.
      +1
      okudum ilk cugu benden. dövme haramdır.
      ···
    3. 3.
      0
      Yaralı rez
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster