1. 1.
    +3
    montla sıçmak sıradan bir deneyim değildir binler, bir felsefedir. mont eski çağlarda ısının simgesi olup insanların güneş ve ateşten sonra en çok değer verdikleri ısı kaynağıdır. tak ise insanın en temel ihtiyaçlarından biri olup "türk'ün aklı ya kaçarken ya sıçarken" deyişimizde görüldüğü gibi pek çok yönden işlevsel bir uygulamadır.

    montla sıçış sırasında hem beynimizdeki tüm nöronlar montun ısıtma gücüyle ısınarak çalışmakta, bu da sıçarken düşünme gücümüzü birkaç kat arttırmaktadır. bunun yanı sıra nöronlar tabiri caizse balatayı yakarak eskiden bize acı çektiren tüm duyguları unutturmakta, bu da pgibolojimizi düzeltmektedir. ayrıca montla sıçarken uygulanılan "taku monta değdirmeme egzersizleri" beyni farklı işlere yoğunlaştırarak bu ısı artışını arttırmakta ve daha etkili bir unutmayı sağlamaktadır.

    tüm bu egzersizler sırasında mutlaka alaturka tuvalet kullanılması gerekir, bu da eski çağlarda klozet olmadığından tüneyerek sıçma geleneğinin devamıdır, ayrıca klozet ile bu egzersizlerin yapılması ancak klozete tüneyerek olur ki bu da pek tasvip edilmemektedir.

    işte bu nedenlerden dolayı montla sıçmak yararlıdır, acıyı-hüznü unutturur, insanı kuvvetlendirir. montla sıçmak candır, canandır, cerendir vesairedir.

    özet: montla sıçınız: http://sistemyolu.org/wp-content/montlasic.jpg

    am

    züt

    meme
    ···
   tümünü göster