1. 1.
    +5 -1
    küçükken birgün bahçede oynuyordum, dedemde yanımda gazetesini okuyordu. sonra bir solucan buldum, yuvasından çıkardım ve dedemin yanına gittim. çocukluğun verdiği sevinçle "dede bak ne buldum" dedim. dedem de "peki o solucanı yeniden deliğe sokabilir misin" dedi. tabi dede dedim sokarım, ne olacak. dedem de onu sok deliğe sana 10 lira (bu olay daha paradan 6 sıfır atılmadan önce oluyor, o zamanın on lirası yani) verecem dedi. deliğe sokarım dedim ama nasıl sokacağımı bilmiyordum. sonra aklıma bir fikir geldi ve koşarak eve gittim. bir saç spreyi buldum ve solucanın üzerine sıkmaya başladım. solucan dümdüz oldu ve katılaştı, bende deliğe geri soktum. dedemde çıkarıp 10 lirayı verdi.

    ertesi gün yine bahçede oynuyordum ve ninem yanıma gelip lime 20 lira sıkıştırdı. nereden çıktı bu diye nineme bakıyordum. "bu ne ninecim" dedim. o da "seni gidi seni, dün dedene neler öğretmişsin sen bakalım" dedi..

    aradan 20 seneden fazla geçti ama hala ninemin ne demek istediğini anlamadım. ne demek istedi acaba, yardım edin binler.
    ···
   tümünü göster