1. 26.
    +6
    mesela beyler bizde lilith inancı vardır. lilith'de özet geçmek gerekirse şudur.
    hz adem ile ilk olarak lilith yaratılmıştır. bu çift cennet bahcesinde birlikte yaşamaya başlarlar. fakat bir şekilde anlaşmazlık cıkar ortaya. (ruhen ve fikren)
    lilith ise hz adem'i suclar. işlerde yardımcı olmadıgı ve tembel oldugu için.
    tembeli yanlış almayın, sizin inancınızda ne kadar günahsa bizde de o kadar günah.

    yani kısaca anlaşmazlıgın sebebi hz adem'in sürekli olarak kadına üstünlük taslamasıdır.(tabii lilith'e göre, işin aslı nedir bilinmez)
    lilith ise ikisi de aynı topraktan yaratıldığına göre eşit olmayışlarına anlam verememiştir. sonunda lilith birlikte olamayacakları kararını verir ve allah'ın
    söylenmemsi gereken adını söyleyerek (bu isim cennetten çıkış için tek laftır)
    kızıldeniz yakınlarında bi magaraya düşer. o esnada dünyada cinler yaşamaktadır ve kendini cinlerin büyümesi için adar. tabii yaratan, meleklerini yollar ama lilith kafayı kırmıştır artık. hatta cinlerin kralı (ki şeytan oldugu rivayet edilir ) onunla ilişkiye girer. ve insanoğlundan nefret eder. onun için cocuk ölümlerinin sorumlusu olarak kabul edilir.(erkek cocukların dogduktan sonra ilk 8 gün içerisinde, kızların ise ilk 20 günde canını aldıgı rivayet edilir )ama haber taşıma özelliği yoktur. varsa da benim haberim yok. hatta havva da aynı lilith'e benzemektedir. ayrıntıya girmek istemiyorum ama bizim cin inancımız bunlarla sınırlıdır. ve hani inanmam. inanmazdım daha dogrusu.
    kaldı ki bu inançtan öte, anlatıdır. bazı cevrelerce bu hikayelerin
    insanları dine yaklaştırmak için söylendiği iddia edilir. o zamandan bu zamana
    batıl inançlar lilith'e bağlanır.
    ···
   tümünü göster