1. 1.
    +38 -21
    Yazının uzunluğuna bakıp hemen özet geç lan bin demeyin. tamam bin olabilirim ama fena analiz yaptım, okuyun doğal insanlar.

    insanın yaşama faaliyetinde davranışlarını yönlendiren temel şeyleri hepimiz biliyoruz. Freud buna güdüler der, biz buna am-züt-meme deriz. Diğer güdülenmeleri bir kenara bıraktım, zaten onları karşılayamasaydık buraya giremezdik.

    Burayı dün keşfeden içimdeki bin, buradaki doğallığı gördü. Burada her şey doğaldı, tüm tepkiler.Şimdi buna paralel olarak karşılaştırmalı sözlük bilimini ,bilim dünyasına sunuyorum.

    1) Burada ki yazarlar doğal, ekşisözlük yazarları yapaydır. Buraya üye olan insan güdülenme ihtiyacı duymadığı için yapay davranmaz.Ama ekşisözlükteki yazar, delik bulabilmek için genlerdeki mutasyonu bile öğrenip entry kasar, zirvelere gider.

    2)Burada ki yazarların arkadaşlıkları, dostlukları sağlamdır.Her ne kadar birbirlerine ironik olarak küfür etselerde ,birbirilerinin arkalarından iş çevirmezler, dostlarına bağlıdırlar.Ama ekşsisözlük yazarları,ilk maddede de belirttiğim üzere davranışlarındaki yapaylığa paralel olarak en yakın arkadaşlarının sevgilisine bile yavşarlar, huur çocukluğundan kaçınmazlar.

    3)Burada ki yazarlar özgüveni olan yazarlardır.. Popülerlik peşinde değildirler..Ama ekşisözlük yazarları, karmam zenci yannanı kadar olsun diye google'dan espri bile aratırlar. Dolaylı olarak ekşisözlük yazarlarının özgüveni yoktur, popülerlik peşindedirler.

    Şimdilik bunları analizledim. Devamı gelecek.
    ···
   tümünü göster