1. 1.
    +35 -1
    konuşup, espri yaptığını sanan ergenlere sesleniyorum. ulan size acımayı geçtim, size edeceğim küfürlere acıyorum. şu an söyleyeceklerimi, çok ciddi bir şekilde söylüyorum size. o yüzden lütfen iyi okuyun ve özeleştiri yapın ve kusura bakmayın seviye biraz yükselebilir.

    spoiler
    öncelikli not: amlı değilim.
    spoiler

    daha bu sabah metroda gözümün önünde gerçekleşen bir olayı anlatayım öncelikle. 2-3 tane liseli toplanmış oturmuş, bağıra bağıra konusuyolar metroda. biri telefonunu çıkarmış, elini telefonun ses çıkış noktasına siper etmiş bir de, bu şekilde sesi daha etkili çıkardığını düşünüyor. hey allahım.. neyse..
    bunu artık en azından kendi adıma yadırgamıyorum. yadırgamıyorum diyorum çünkü, izlediği amerikan filmlerinden ne kadar etkilendiyse bizim ergenimiz, bu filmlerde omzundaki teyp ile sokaklarda hiçkimseyi giblemeyen tavırlarla dolaşan amerikan tescilli ergenleri gördükçe özeniyorlar haliyle.. kızmamak lazım. onların da hakkı var bunu yapmaya. değil mi?

    daha sonra dikkat ettim ki, bir yandan bu müziği çalarken, bir yandan da metronun kendilerine göre hemen arka tarafını kesiyorlar hafiften. merak ettim döndüm baktım. ya daha genç, ya da aynı yaşlarda 3-4 tane kız... kendi aralarında konuşuyorlar, ergenlerimizi zerre giblemiyorlar.

    müziğin bir taka yaramadığını anlayan ergenlerimiz durur mu? durmaz tabii ki.. anında b planı uygunlanmaya başlar. ses tonlarını yükselterek gülmeye başladılar kendi aralarında. aynı zamanda da kesmeye devam ediyolar arkalarındaki kızları.. bu da bir taka yaramadı haliyle..

    son olarak bağıra bağıra konuşup espri yapmaya başladılar. bu, ergenlerimizin son şansıydı kızların ilgisini çekmek için. metro duraklarda, kalabalığa göre değişir tabii ki, ortalama 30 saniye falan bekleme yapar. bu 30 saniye içinde, ergenlerimiz etrafına o kadar odaklandılar ki, artık her malzemeden bir espri çıkarabilirlerdi. çünkü onlar komikler! çok komikler hatta! ergenlerimizden biri, metroda yazan buraya bakarlar reklam panosuna gözünü dikti ve şöyle dedi:

    - bura baharlar yazıyo hele laaa! hele bahalım o zaman laaaaaaaa yohsa ayıb olur dıbına goyim!! zaaaaaaaaa

    kızlarda herhangi bir değişiklik yok, kendi aralarında takılmaya devam ediyorlar

    diğer ergenimiz:

    - hele ganga aynı murodaki adam gibi gonuştun laaaaaa zzaaaaaaaaaaaa

    kızlarda herhangi bir değişiklik yok tabii ki..

    ve son olarak bütün ergenlerimiz hep bir ağızdan sanırım* o salak filmdeki replikleri tekrar tekrar söylediler.

    - hele muroo hele bilmemne hele zaaaaaaaaaa hele hele zaaaaaaaaa

    ve son defa kızlara dönüp baktım, kızlar da en ufak bir değişiklik yok. hala kendi aralarında konuşmaya devam ediyorlar.

    ben kızılayda indim, daha sonra neler yaptılar, ya da başka birşey yaptılar mı bilmiyorum. başka birşey yapmaya yüzleri yoktur demek isterdim ama eminim devam etmişlerdir bu saçmalığa.

    hiçbir baltaya sap olamayan bu ergenlerimizden burada da var. adım gibi eminim. o yüzden yazıyorum zaten bu yazıyı. gerçekten acıyorum, çok ciddiyim. ve ben bunun eğitimsizlikle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. eğitimsiz olarak tanıdığım bu ayılardan çok çok daha kibar o kadar çok insan tanıyorum ki.. o yüzden bakın:

    bu yaptığınızı kekoluk, öküzlük olarak adlandırmaktan sıkıldım artık. bu, medeniyetsizliğin allahıdır. hiçbir zaman ilgi çekemeyeceksiniz bunu yaparak. hiçbir zaman komik olamayacaksınız. asla ve asla bu şekilde bir kızın beğenisini kazanamayacaksınız. amlıların komik erkeklerden hoşlandığı bir gerçektir, bunu inkar etmiyorum ama sizin bu yaptığınız hiçbir zaman komik olarak adlandırılmayacaktır. hiçbir zaman! asla!

    sizler yüzünden ciddi ciddi hayattan soğudum artık, milletimden nefret ettirdiniz. eğer yurtdışında türklere karşı bir ön yargı varsa ya da, türk dendiğinde kafalarında inanılmaz derecede kaba, ahlaksız bir kişilik oluşuyorsa, bunun tek sebebi sizlersiniz.

    yapmayın ulan yalvarıyorum yapmayın dıbına koyim..

    özet falan da yok ulan okuyuverin 3-4 dakikanızı alır en fazla..

    edit: ulan yazıyı yazarken simitçiyi kaçırmışız iyi mi
    ···
   tümünü göster