1. 26.
    +5 -1
    senin zihniyetini gibeyim ben.

    on yaşındaki çocuklar sırf sınıf öğretmenlerinin fantazileri öyle diye uçlu kalem kullanamıyor bu ülkede. gibtiğimin kalemi, işlevi değil şekli önemli.

    ortaokula geçince sırf müdürlerinin fantazisi öyle diye tek tip eşofmana tabi tutuluyorlar.

    lisede sırf müdür yardımcısı öyle istiyor diye çarşı izni alamıyorlar. gibtiğimin çarşı izni, insanlık hakkı lan bu.

    üniversiteye gelince, eşşek gibi çalıştırılıp, profesör ceplerini doldurmaktan başka bir gibim yapamıyorlar. diploma verme gücü birilerinin ellerinde diye köpek olmayı kabul ediyorlar. ne lan bu şimdi dersen git diş hekimliği fakültelerini halini gör dıbına koduğum. diğer fakültelerde, sırf bir profesör ev alacak, araba değiştirecek diye, gençler yaz okuluna kalıyor, gibe gibe gidiyorlar. gibe gibe para kazandırıyorlar o adamlara. gibe gibe. yaz tatilleri çalınıyor, en temel haklarına tecavüz var, ömürleri çürüyor, hayat enerjilerini emiyor kan emici muallakler. hem de sırf boya kutusu aptal karılarını daha güzel evlerde gibebilmek için.

    sonra mezun oluyor bu sistemle yetişen insanlar, bir kalemin şekline takılan zihniyete 'sen ne gibim insansın' demekten aciz, en temel haklarını almaktan aciz, hayata atılıyorlar. korkmayı öğrenmiş bi şekilde.

    işe giriyorlar, para sahibi zütverenler, işlerini yürütebilmek için 8-20 mesaiye koşuyor üç kuruş paraya bunları, ses edemiyorlar.

    açık gözlü politikler dünyanın en saçma vergileriyle açık ara milleti gibiyorken ses edemiyorlar. elektrikli otomobile teşvik yerine tokat atarlarken, benzine vergi yükleyip, gib üstüne gibe oturturlarken bizleri, ses edemiyoruz. hiç birimiz. hepinizin hayran olduğu o vendetta maskesini, durden duruşunu hiç biriniz, hiç birimiz gösteremiyoruz. çünkü korkuyoruz.

    bahane hep aynı 'özgürsün, gelme bu okula' 'özgürsün girme bu fakülteye' 'özgürsün, oy hakkın var' 'özgürsün, işi bırakabilirsin' 'özgürsün dersi benden almayabilirsin'. giberler böyle özgürlüğü. özgürlük bu demek değil, özgürlük gücü olanın dayatmaları ile, çaresizlik arasında seçim yapmak değil.

    ve özgürlük gibişebiliyor olmak değil dıbına koduğumun iti. tüm bunları söyleyen bir adam olarak gibmiyorum kimseyi, ahlak algıma ters kalıyor çünkü. kimseyi de gibiştiği için yargılamıyorum. benim çok gibişken arkadaşlarım var mesela. ama senin o ufak beynin anlayamaz bunu. 'nasıl arkadaş olursun gibişen kızla' 'oo nasıl da konuştun ateist insanla' insanısın sen. hristiyan diye biriyle arkadaş da olmazsın. elini bile sıkmazsın. insanlık adına her müslümana koşarken, dini farklı birini insan yerine koymazsın. insanların kendi değer yargılarına sahip olduğuna kafan basmaz çünkü. çünkü ufacık bir dünyan var senin huur çocuğu.

    ırkını beğenmediğin yunan evlatlarına bak bir. gibko gibko zamlardan ötürü üniversite gençleri sokaklara dökülüyor, kimsenin bir yaptırım gücü var mı? sen burda sit alanına golf sahası yapılınca ses çıkaramıyorsun ama.

    sen gibilmekten zevk alıyorsun.

    sen bir huur çocuğusun. ve de öyle kalacaksın.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster