1. 1.
    +122 -61
    nasıl seviliyor bu ülke bana da söyleyin yoksa kafayi yicem binler.

    ben yurtdisinda okuyorum ama haberleri gerek tv'den gerek web'den takip ediyorum (eden kafami gibeyim). orada yasarken de nefret ediyordum simdi de ediyorum. sevmiyorum türkiyeyi.

    kiminiz için huur cocugu olucagimi biliyorum ama bana güzel yemekler ve dogal guzellikler disinda bi gib vermeyip devamli alan, isteyen ülkeyi sevmiyorum, türk olduguma da lanet ediyorum.

    alim gucu en dusuk ulkelerden biri olmasina ragmen en zengin ulkelerden daha pahaliya benzin almaya, ortalama bir çalışan için hersey dahil tatil yapmanın luks olmasına, her gün giderek halkın daha da kutuplasmasina, yüzlerin gülmemesine, hosgorusuzluge, fikirlere saygisizliga, bir tarafta dinciler bir tarafta kemalistler arasinda gibismaya lanet ediyorum.

    10 yil sonra kendimi istiklal'de karimla el ele yürürken göremiyorum, sokakta öpüşsem onunla, linç edilecegimi görüyorum ama.

    10 yil sonra oruç tutmayip da sokakta sigara içsem, su içsem dayak yiyecegim bir gelecek görüyorum.

    10 yil sonra da daha hala okullarda andimiz, istiklal marsi gibi seylerin okunup, uzun saçlı ya da saçları jöleli diye okula alinmayan cocuklar olacagini gorebiliyorum.

    milliyetcilikten, ummetcilikten nefret ediyorum. keza ataturk, keza vatan millet sakarya gibi seyler de bana bir sey ifade etmiyor.

    çok acı degil mi lan bunlar? ben böyle ülkenin ta amina koymayip da napiyim?

    50 senedir avrupa birligine girmeye calisan, 30 senedir hala daha terörle ugrasan baska hangi ulke var lan yaristigimiz kategoride? (bana afrikadan orneklerle gelenin anasini giberim)

    özet: ya sev ya terk et diyecek huur cocugu, sana sesleniyorum iyi dinle. bu ülke öyle taktan bir yer ki, rahat rahat terk etmene de izin vermiyor. her yere vize derdi var. amina koyim.
    ···
   tümünü göster