1. 76.
    0
    @79 anlamıyosun galiba komplo teorisi degil bunlar, senin düşündügün gibi bakarsak din ve milliyetçilik zehirdir düşüncesi de komplo teorisi oluyor.

    Bak panpa evrende zıtlık ilkesi denilen bir durum var, yani ya güçsüz olursun ya güçlü , ya kandırılırsın ya kandırırsın(izleyici olmazsın sessiz kalırsan sende kandıranlardan olmuşsun demektir .) yani burdan yola çıkarsak eğer güçlü düşünebiliyorsan din senin için ,iç dünyan için büyük kolaylıktır ama sadece senin için topluma olan etkisinden bahsetmiyorum panpa, toplum güçsüz olabilir ve din ile aldatılıyor olabilir , bunu yapanlar iyilerin de var oldugu gibi bu dünya da kötü olanlar olabilir ki onlarda güçlü olmak için yaaparlar bunları...

    kiliselerle başlayan din üzerinden güç sağlama düşüncesi taa bugunlere kadar ulaşmıştır bi o kadar daha yolu vardır.Çünkü zihinler hala güçsüz , toplumlar hala zayıf ve sen bu kadar zayıf ve güçsüz olan insanlar yüzünden , bunları aldatan güçlü olmaya çalışan insanlar yüzünden dine zehir diyemezsin evet din zayıflar için zehirdir. ama bu durumda da zayıf olanlar için onları tehtid edicek din ve milliyetçilik kavramında çoğu şey zehir olmuş oluyor.

    buraya kadar anladınmı panpa devam edeyimmi*
    ···
   tümünü göster