1. 76.
    +4
    @1 kanka ben senin sınıf arkadaşın olsam, o anda gülsem bile insanlık hali lan ne var yani derdim. senin sınıf arkadaşlarının ben kitabını gibeyim. şöyle düşün: o huur çocuklarının hepsi senin daha doğrusu birinin açığını arayan gülecek yer arayan gerizekalılar. kendi içinde oldukları ama sana asla söylemeyecekleri komik durumlarını saklamak için buldukları ilk fırsatta başkasına yöneliyorlar. o sana kikirdeyen kız mesela dün altına sıçmış olabilir tek farkı seninkini başkaları da biliyor. düşünsene oğlum ne kadar aciz durumdalar. sen bir istemeden komik bir şey yaptın ve herkes bunu gördü peki öbür binin doğurduklarının yaptıkları komik şeyler? düşün onların içine ne kadar dert oluyor o saçma sırları. düşün, senin artık hayatta yaşadığın en kötü anın var. hayatta en çıplak oldğun daha da rezil olamayacağın bir anın var. ve bundan daha kötü bir şey hiç olmayacak. ama o huur çocukları komik duruma düşeceklerinin korkusuyla kah pantolonu düzeltiyorlar kah makyaj yapıyorlar. sen aştın artık. onlar düşünsün.

    Hayatta herkesin en rezil olduğu bir an vardır. seninki buydu. bu saatten sonra da hiçbir gibim sana kendini komik hissettiremez.

    şimdi egzersiz olarak şunu yap, o sınıfın en güzel kızını düşün. o kızın aile yapısını falan gözünde rastgele canlandır. ev ortdıbını falan düşün. babasının, annesinin, amcasının, dayısının yanında düşün onu. ama gözünde karizmatik bir yaşantı canlandırma. kendi kuzenini falan düşün mesela (kız kuzenini) onun yaşantısını ona uyarla. ne kadar rezil değil mi a.q? allahın köylüsü, allahın sümüklüsü okulda binbir türlü trip, bin bir türlü caka, sanarsın düşes ecdadını gibeyim. halbuki bir yannanım değil. şimdi düşün, o kız hayatını hep o rezil ev ortamındakinden gerçekte farklı olduğunu kanıtlamaya çalışarak geçirdi. rezillik resmen a.q ve o kız, bugün sana güldü. ve hayatının ilerleyen yıllarında, bir gün bir yerde öyle bir rezil olacak ki senden daha beter olacak. çünkü herkes bir yerde rezil olur ve bu üzerine düşündüğün kız, görünürde buna en uzak kız. sen değil asıl o intihar etsin a.q hatta hayatında en az bir kere rezil olmamış herkes intihar etsin a.q o günün korkusuyla yaşayacağına.

    diyeceğim, sen sıranı savdın. yarın onların yüzüne bakarken yarın bir gün altınıza sıçtığınız zaman yanınızda olmak çok isterdim diye düşün.

    vay a.q ne yazdım lan öyle.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster