1. 76.
    +2
    öncelikle daha görmediğin yerlerden sormuşlar sana. muhtemelen 1 ya da 2. sınıfsın. oraya kadar geçemediysen medeniyi zaten okulu da 4 yılda zor bitirirsin.

    cevabın şu, çıplak herhangi bir şey de istemiyorum, gönderme.

    bunun çete suçuna kadar yolu var, eğer yapılan hile yolu ile evlilik bu ikisinin suç işleme alışkanlığı haline gelmiş ve gelir elde etme aracı olarak kullanılıyorsa ceza hukuku anlamında sonuçları,

    gerçekleşen evlilik sonucu alınan tüm eşyalardan, harcanan paradan ve sair tüm ekonomik olgulardan kötü niyetli 3. kişi ile beraber evlenilen bayanın tazmin yükümlülüğü, bunun dışında çekilen acı, elem ve ızdırap yüzünden (marmara hukuk'daki faruk hoca'nın lafıdır, üçünü hep arka arkaya söyler) manevi tazminat sorumluluğu doğar. burada bir medeni hukuk işleminin iptali söz konusu. dikkat etmen gereken nokta, iptal geriye yöneliktir. yani evlenme tüm sonuçları ile birlikte ortadan kalkar. nüfus müdürlüğündeki kayıtlar bile silinir. ileride bir boşanma davasında ya ad miras intikalinde görürsün, "evlenme ile nakil olduğu yer" yazar nüfus kayıtlarında, o bile iptal olur yani.

    şu anda aklıma geldi, acaba bunun sonucunda s.z. davası da açılabilir mi diye...

    hadi kolay gelsin.

    not: gerçekten istemiyorum çıplak bir şey.

    okul hayatında da başarılar, her ne okuyorsan.
    ···
   tümünü göster