1. 1.
    +29 -1
    merhaba, şu an inan sevinçliyim çünkü anladık ki

    birkaç ay sonra öleceğini öğrenmek

    başlığında yazdığın olay bir şakadan(?) ibaretmiş. inan hiç kızmadım sana, ağzıma bir dolu küfürler de gelmedi. sadece ölmemiş olduğunu, şu yazdıklarının gerçek olmamış olduğuna sevindim. evet belki her saniye tanımadığımız onlarca insan hayata gözlerini yumuyordur ama bir şekilde ölüm olayının içinde olamıyoruz doktorlar, hemşireler gibi. evet bizim için ölüm sıradan olmayan bir şey, evet bizleri hiç tanımadığımız bir insanın ölümü bile üzer... senin için durumun böyle olmadığı aşikar, gayet soğukkanlı bir biçimde olayı anlattığına göre ve bunu diğer insanları umursamadan yapmandan anlaşılıyor. cidden ne sanıyordun? insanların böyle bir olayı umursamayacağını mı? am-züt-meme ekseninden başka bir şey düşünmeyen insanlar tarafından mı oluşturulmuş bir yer inci? ankara üniversitesi acil servisi'ni kaç kişi aradı, kaç kişi tanıdığı sağlık sektörü çalışanlarına olayın aslını sordu farkında mısın?

    her şeyden öte kaç kişi senin için endişelendi farkında mısın?

    bak bu üstteki cümleyi ayrı yazdım. inan normalde asla gibimde olacak bir insan değilsin, doktor olmuşsun yaşın 30 civarında olmalı ama daha "falan" yazamıyorsun, seni eleştirdiğimi düşünme lütfen ama bazen bir kelime bile bir insanın karakteri hakkında bir şeyler anlatır insanlara. hepimiz burda eğleniyoruz amaç bu evet ama bu insanlığımızı yitirdiğimizi göstermiyor, sahi insanlık nasıl yitebilir huzursuz yannan sendromu umarım bunu açıklarsın bizlere. tıp okurken bilmem kaç yılda aldığın eğitim sana -her şeyi geçtim- insanlık ndıbına bir(1) şey bile katmadı mı?

    evet sevgili doktor, geldin insanların gecesini çaldın ekran başında başlık altındaki yazılara gülerek. senin için sıradan bir olay olan ölüm, bizler için değil. inan meslek etiğinin dışında bir şey bu yaptığın ki en hafif tabiriyle böyle.

    evet fiziken sen ölmedin ama inan insanlığın öldü dün ya da belki ölüydü bilemiyorum.

    eğer insanlık nasıl bir şey öğrenmek istersen buyur oku;

    http://inci.sozlukspot.com/e/28107365/

    ben bu entry'i okuyunca gözlerim doldu, aklıma kanserden dolayı yitirdiğim babaannem geldi sonra da bir sessizlik. tıpkı dünden sonraki senin insanlığın gibi.
    ···
   tümünü göster