1. 1.
    0
    "-yıllarca bu endüstride ne zaman bir afrikalı-amerikalı karakter kötü ya da iyi olsun beyaz sanatçılar ya da yazarlar tarafından sunulsa onları zenci diye ayrı tutan ırkçı isimlerle damgalandı. ama benim kitabım “beyaz düşmanı zenci” böyle saçmalıkları içermez. kahramanın adı maleekwa. gezegendeki ilk toplumu kuran kabilenin soyundan geliyor. o zamanlar siz aşağılık avrupalılar hâlâ mağaralarda saklanıyordunuz.o siyah genç bir okuyucunun örnek alabileceği biri. size şunu söyleyeyim. ezilenler canınıza okumak için geliyor. siyahlar artık bilim kurgu çizgi romanlarında soytarı rolünü oynamayacak. her ne yolla olursa olsun hak ettiğimiz saygıyı alacağız.
    -haydi ama! bunların hepsi saçmalık. lando calrissian siyah bir adamdı. “milenyum şahin” ini o uçurdu!
    - kim konuştu?
    - ben konuştum. lando calrissian bilim kurgu aleminde olumlu bir örnekti.
    - lando calrissian’ın canı cehenneme. aşağılık herif. beyazlar hep “kutsal üçleme” den örnek göstermek zorunda sanki. unut bunu. o filmlerin hepsi beyaz adamın siyah adamı nasıl yendiğini anlatıyor. çok uzakta bir galakside olsa bile. şunu dinleyin. bir tarafta nazi köylü çocuğu sarı saçlı mavi gözlü luke skywalker… öteki taraftaysa darth vader var. galaksinin en siyah adamı. nubian tanrısı.
    - nubian nedir?
    - kapat lanet çeneni! tamam belki vader ruhani bir kardeştir. güce sahiptir falan filan. sonra çulsuz skywalker eline bir ışın kılıcı geçirir ve evrene hakim olmaya karar verir. bütün beyazlardan bir klan toplarlar. vader’ın mahallesi “ölüm yıldızı” nı basarlar. şimdi siz bu olaya ne dersiniz?
    - galaksiler arası iç savaş.
    - ayrımcılık! galaksiyi beyazlar için güvenli kılmak adına siyah öğeyi kovacaklar. jedi ise en aşağılayıcı olanı. çünkü zayıf aksi ve ihtiyar bir adamı ortaya çıkarmak için maskesini çıkardığında darth vader’ın o güzel görüntüsü bozulur. i̇çten içe hepimizin beyaz olmak istediğini söylemeye çalışıyorlar.
    -zaten öyle değil mi?
    -siyah öfke! siyah öfke! lanet gözümü diktiğim her beyazı öldüreceğim."

    chasing amy
    ···
   tümünü göster