1. 126.
    0
    kanka ciddiyetine inandım
    dalga geçenlerin anasını gibeyim.

    bak delikanlı gibi söyleyeyim ben zenginim. çok param var. aileden gelmiyor, babam 12 yaşımda gib gibi bıraktı gitti, annemin işi yoktu vs.
    başka bir şehire taşınmak zorunda kaldık ama gittiğim yerde çok şanslıyım. allahiçinde durmadan çalıştım. dediğim gibi şans da yardım ettti ama çok çalıştım.
    şimdi bunları hakikaten kendi paramla aldığım bilgisaytarımdan ve kendim kazanarak aldığım evimden yazıyorum.

    zenginim diye beni kaale almazsan senin fakir ruhunu gibeyim. çünkü bir insanı fakir diye dikkate almamak kadar aşağılık bir davranış bu.
    ne fakirlik ne zenginlik önemli değil. hepimiz yaşıyoruz. sana tavsiye ettiklerim ne bugününü ne yarınını kurtaracak. ama seneler sonra şükredecek şeylere sahip olmanı sağlayacak.

    canım panpam, ne yap ne et, çok çalış. her ne yapıyorsan çok iyi yapmaya bak.
    ders çalışıyorsan, en iyi şekilde çalışmaya çalış. bak en yüksek notları al demiyorum. başarı parayla pulla notla ölçülmez. sence en iyisini yap, sence hakkını ver yeter.
    evet bir süre sevgilin olmayacak belki, evet birçok şeyden yoksunsun ama yaptığın şeyi iyi yaptığında göreceksin ki çevrendekilerin parayla satın alamadığı bir şeye sahip olacaksın.
    o da saygınlık.

    senin yoksunluğunu hissetiğin şey saygınlık kardeşim. onu da parayla satın alamazsın inan bana. kendine olan özgüveninle alakalı bir şey o. ben çok çalıştım. çok kastım. önce saygınlık kazandım, sonra başarı kazandım, 2 senedir de para kazanıyorum. (30 yaşındayım.)

    evet zor bir hayatım oldu ama hiç problem değil. kaybedecek neyim vardı ki?

    sen de öyle düşün sitivırtcım. evet iyi yemekler yiyemiyorsun, iyi kıyafetler alamıyorsun ve seni çok iyi anlıyorum.
    da... giberim iyi kıyafetini afedersin.

    sen kendinden utanmadığın sürece, utanılacak bir şey yok.
    bunu aklından çıkarma. eğer sen utanırsan o utanılacak bir şey olur. çok saçma bir örnek vereyim:
    şimdi sınıfta zaaart diye osursan ve sonra kıpkırmızı olsan utansan bozulsan, emin ol bu çok utandırıcı bir tecrübe olur. yaşadığın utancı hayatın boyunca unutmazsın.
    ama diyelim ki sınıfta zaaaaart diye osurdun ve hiç oralı olmadın. hatta güldün, muhahahaha dedin. işi şakaya vurdun (terbiyesizlik yap demiyorum, olduğunun kişinin dur diyorm)
    muahaha dedin işi şakaya vurdun hiç problem olmaz inan bana. sen bir şeyi problem etmediğin zaman o problem olmaz.

    kardeşim sana yardım etmek isterim çünkü aynı hisleri ben de hissettim. çok yardım edebilmek isterdim. hatta belki sana edemeyeceğim ama zaten sen ve kendim gibileri düşünerek hep hayatta birilerine yardım ediyorum. biliyorum ki kasarsan, hayata asılırsan sen de toparlanırsın.

    (bu arada canım kardeşim, bu yaşıma geldim, haftaiçi çalıştığım yüksek maaşlı işim var, hala cumartesi günleri beşiktaş pazarında havlu satarım. bazen iş arkadaşlarım görür, gözlerine inanamaz. şimdi onlar beni gördüğünde utanayım mı? yoksa delikanlı gibi göğsümü gere gere onlara da mı havlu satayım. sen söyle?

    özet: sitivırt okusun yeter.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster