1. 1.
    +114 -17
    öncelikle ister okuyun ister okumayın çok da gibimde değil... ama en azından buradaki kısıtlamalara buradaki moderasyon sayesinde hiçbir eleştiriye hiç bir protestoya kimsenin zütü yemezken galatasaray taraftarı o gün orada içinden geldiği gibi bir tepki göstermiştir... sonucu ne olursa olsun...

    not: bu yazının özeti olmaz, sadce içimdekileri kusuyorum... 8 senedir bir olaylar oluyor ve kısaca bunun özetini geçebilirim.. özet : "gibtiler"

    isteyen olursa eğer pm atsın bu yazının orjinalini facebookta not olarak yazdım linki yollarım paylaşırsınız en azından daha geniş bir kitleye hitap ederız amk

    aha başlıyoruz...

    15.01.2011 - ali sami yen spor kompleksi tt arena açılışında yaşanan bürokratik kaos ve bundan etkilenen galatasaray ve ultraslan yönetimi...

    - başbakanın 8 yıllık icraatlarından oluşan görüntüler ve ses kaydı böyle bir gecede 5'er dakikadan her 20 dakikada bir dinletilsin, izletilsin bu siyaset olmasın..

    - yavşağın biri (toki başkanı), 25 milyon galatasaraylı' nın vergileriyle ve ali sami yen’ in (mecidiyeköy) arsası karşılığında yapılan stadı dilenciye verilen sadaka gibi çıkıp anlatsın bu lafların arasına galatasara’ ın gelmişine geçmişine adeta küfretsin bu siyaset olmasın..

    - isliklari ile (yanlış duymadınız, yumurtalı değil) sadece isliklari ile protesto eden onurlu, haysiyetli, galatasarayli olmanın her şeyden önce onur sahibi olmak gereğini haykiranlar siyaset yapmakla aile terbiyesi almamakla acizlikle suçlansın..

    ama bağımsız (!) ultraslan yönetimi padişah şakşakçılığı yapıp : "daha düne kadar eski stadımızda şu yok, bu yok diye sitem edenler bize bu imkanın verilmesini sağlayan başbakanımıza ancak teşekkür etmeli ve alkışlamalıydılar. siyasi görüşleri için fırsat bekleyen bu aciz kişilerin türk misafir perverliğini ve ahte vefalarını tekrar gözden geçirmelerini şiddetle tavsiye ediyorum."...

    derken...

    peki stadın açılışına örgüt yandaşçısı siyasi partinin lideri gelip alelade bir konuşma yapsa da yine protestolar olsaydı misafir pervelik üzerinden taraftarının aile terbiyesini sorgulayacak mıydı ? yada rakip takım taraftarlarına, futbolcularına,başkanlarına (ör: fenerbahce, emre belözoğlu, aziz yıldırım) küfür edildikten sonra aynı delikanlılık aynı beyefendilikle bugün bu takıma , bu futbolcuya , bu başkana küfür edenler acizdir ! cümlesini kullanabilecek miydin ?

    ne oldu da şimdi sana sanki hibe edilmiş bir stad gibi ne idüğü belirsiz 2 apartman yapan erdoğan bayraktar'a ve staddaki ekranlarda sadece kendi siyasi propagandasını yapan sayin ricard dexer shawn'a yapılan sadece "yuh ve islik"(yumurta halen yok) sesinden oluşan bir protestoyu acizlik olarak nitelendirme gereği duydunuz ?

    a) adnan polat'ın özür yağmuru ?
    b) çıkar ? rant ?
    c) hepsi ?

    neyse... bunun cevabı çok önemli değil.. artık bitti.. ya da bitmedi bir şeyler değişmeye başladı bugün. iyi de oldu çünkü artık taraftar da arkasında kimin olduğunu kimin olmadığını görebiliyor.

    özhan canaydın'a ezik diye hitap edilen bir konuşmanın ardından hala yalakalik yaparak özür dilenmesi ve hiç bir bildirinin yayınlanmaması (taraftarın acizliği bildirisi hariç ! ) ne kadar gerçek galatasaray'li duruşuna sahip olduğunuzu gösteriyor.


    • **not***
    hala çıkıp da stadı biz yaptık 600 milyon tl harcadık ama galatasaray'ın cebinden bir kuruş para çıkmadı diyorsun. utanmadan!..

    çünkü senin karşılıksız hiç bir şey yapmayacağını senden daha iyi biliyoruz biz...

    çünkü sadaka verir gibi sanki kendi cebinden oğluna gemicik alır gibi ya da ak partinin kasasından bu parayı harcamadığını da biliyoruz...

    bu para; dünyada türki̇ye'ni̇n adini atatürk'ten sonra en fazla duyuran bir kulup olan galatasaray spor kulübünün 25 milyon taraftarının vergileriyle ve mecidiyeköy'deki galatasaray'ın arazisi karşılığında yapılmıştır..

    sizin için küçük bizim için büyük ve basit bir hesap:

    - ali sami yen'in yanındaki tekel'in likör fabrikası arazisi 415 milyon tl'ye satıldı.
    - ali sami yen'in arazisi oradan 10 dönüm daha büyük. likör fabrikası 24 dönüm, ali sami yen ise 34.
    - yani basit bir hesapla 587 milyon tl. yani 404 milyon dolar.

    e be utanmaz, hadsiz adam... e be dinden imandan bahsedip de galatasaray'ın adını ağzına alırken abdest almadan konuşan adam ... (adam diyorum ama lafın gelişi)

    mecidiyeköy arazisinden gelecek olan paranın yanında..
    - metro yaptık dedin... bedava mı biniliyor metroya ?
    - otobüs seferleri koyduk dedin.. bedava mı biniliyor otobüse ?
    bunlardan gelecek olan paralar kime gidiyor ??

    bunları neden söylemiyosun ? neyse söylesen de söylemesen de koyduk çocuğu artık sen uğraş dur mitinglerde.


    saygıdan bahseden adnan polat..

    "ancak burada kendisine galatasaray taraftarı dahi diyemeyeceğim bazı insanların yapmış olduğu tepkiler nedeniyle doğal olarak stattan ayrılma mecburiyeti hissetti ve ayrıldı. kesinlikle böyle bir şeyi hiç haketmedi. bizim galatasaray örf ve adetleri içerisinde sayın başbakanımızı burada çok iyi ağırlamamız gerekiyordu. ama maalesef yapamadık. burada tepki yapan kesimi de ben galatasaraylı olarak addetmiyorum. zaten yarın yönetim kurulumuzu toplayıp, bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. çünkü kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. ben şahsen galatasaray camiası adına sayın başbakanımızdan özür diliyorum. hiç hak etmediği bir muameleye maruz kaldı."

    'maalesef suiistimal edenler var. böyle muhteşem bir geceyi bozanlar var. kim olduklarını tespit edeceğiz ve gerekeni yapacağız''

    1. benim ve o kadar tepki veren (organize olunmayan-tıpki daha önceki protestosunda olduğu gibi-) taraftarların galatasaray'lılığını ölçmek sana düşmez.

    2."hak etmediği bir muamele" denildiğinde de o stadda olan çoğu öğrenci, genç, işçi olan taraftarlarin harçlıklarından, derslerinden, ailelerinden galatasaray’a hayatlarını ayıran insanların o kişiden gördükleri muameleyle senin gördüğün muamele mutlaka farklıdır... sen özürler dileyip , taraftarını satıp biyad edersin ama o protestoyu yapanlar içlerinden geldiği gibi ayan oyun yapmadan hareket ederler.

    3.kim olduğumuzu da tespit et ve gereğini yap ! yapmazsan fenerlisin ! "ben yaptim" ver ismimi. ergenekonun galatasaray ayağı dalgasıyla yeni bir seçim şovu yaparsın böylece.

    - çiftçi yanına geldi anasıyla derdini anlatmaya köylü halkın efendisiydi ama adama ananı al git dedi nerde saygı ?

    - sana göre senin en büyük müşterin olan "öğrenci", memur, işçi derdini anlatmaya sesini duyurmaya geldi ama dayak yediler okullarından işlerinden atıldılar saygıyla dertleri dinlendimi ?

    - yüzlerce, binlerce askerim şehit oldu onu sehit edenlere açılım yapıldı serbest bırakıldı nerde şehide saygı ?

    galatasaray taraftari (ultraslan değil) bağımsızdır ! protesto etmek için kimseden icazet alacak değildir ! protestonun yeri ve zamanı da yoktur !

    adnan polat ve ultraslan yönetiminin yeri geldiğinde "türkiyedir galatasaray" kendilerine göre çıkar amaçlı ama içi boş olan bir cümleyi o gün galatasaray taraftari içini doldurmuş ve anlamini göstermiştir !

    ayrıca:

    - bu kaotik durumdan vazife çıkarıp ortamı terk eden, spora siyaseti alet etmeyeceğiz sloganları atıp orada galatasaray spor klübü’ nü yalnız bırakan kulüp başkanlarının da ne kadar çıkarcı ne kadar mürit kıvdıbına gelmiş olduğunu birkez daha gördük.. daha beterlerini siz yaşayın inşallah diyorum.

    - medyaya zaten kelime bile etmeye gerek yok çünkü bütün medya kuruluşlarının protestonun kime olduğunu karıştırması dolayısıyla ısrarla en büyük provokatörü gündeme getirmemesini de anlıyorum.

    bir yanda padişah bir yanda galatasaray ! çok şaşırtıcı değil bu yaklaşım... türkiye satılırken gık çıkartmadınız da türkiye'nin en büyük, en köklü, dünyada türkiye' nin adini en tepelere çikartmiş tek kulübüne yavşak ve asilsiz bir tarzda konuşulduğunda tepki verebileceğinizi düşünmüyordum zaten. satılmışlığın başka bir betimlemesi yok.


    bu stadı kimse bize "gemicikler, kanallar, gazeteler, ihaleler" de olduğu gibi hediye etmedi !

    herkes de sizin bir çıkarınız olmadan hiçkimseye bir şey hediye etmeyeceğinizi zaten biliyor... siz alırsınız alırsınız alırsınız...



    biz sadece zaten galatasaray'lıydık ultraslan ile olmadık ve öyle de devam ederiz. siz sadrazam hayatı sürmeye devam edin..her şeyin vakti gelir..

    siz iki yönetime "istifa" demek bile gereksiz. ne yaparsanız yapın ama bizi ve galatasaray değerlerini ağzınıza sakız yapıp orda burda şov yapmayın.

    ali sami yen spor kompleksi hayirli olsun .

    oku !
    alıntı:
    sayin galatasaray spor klubu yoneticileri ve baskani
    ben sizi gunahim kadar sevmeyen,is yerinde bile sari kirmiziyi yan yana getirmek istemeyen bir fenerbahceliyim.ama bugun benim en ezeli rakibime soylenenler bana dokundu.bir garip hissettim kendimi..siz bir camia'ya sahip cikamiyorsaniz eger orada ki koltuklarda isiniz nedir? ihale aski mi yoksa renklerin mi?
    sn bayraktar bugun acizlikle sucladiginiz yada herkesin icinde bozmaya calistiginiz galatasaray ismi 87 yillik turkiyemizin 106 yillik spor klubudur. nasil ki sn basbakanin ismini kullanirken yutkunuyorsaniz o isim gun gelir sizleri hickiriga bogar.

    biz belki birbirimizi sevmeyiz, dusmanizdir ama biz birbirimizin buyuklugunu, kudretini,heybetini biliriz. umarim siz de haddinizi (!) bilirsiniz.
    munferit fenerbahçe taraftari.
    ···
   tümünü göster