1. 51.
    0
    @52 bak kardeşim(!) muse denen grupla başlamak istiyorum; bu adamlar twilight serisinin müziğini yapan, iki gruptan da fazla ergen hayran kitlesine sahip, tarzı new-prog olan bi grup. radiohead'i taklit edebildiğini yazdığına göre senin ben ta aklını gibeyim. başka bişey demiyorum. radiohead oasis'i taklit ediyo yazmışsın bi de utanmadan. azıcık müzik bilgin olmadığı ortada. belli ki ok computer'ın çıkış tarihine bakıp bu saçma yorumu yapmışsın. o kadar yazmışız adamların denemediği tür kalmamış diye, sen hala oasis'in dandik britpop'una özenerek adamların müzik tarihinin en önemli albümlerinden birini yapabildiğine inanmışsın, tebrikler. ok computer'ın olayı britpop faslını bitirmesidir. bu albümün çıkmasıyla britpop resmen yıkıldı. en basit kanıt için git bi şurayı oku: http://en.wikipedia.org/wiki/OK_Computer#Legacy

    radiohead dinleyen kitleye asılsız bi şekilde laf atmışsın yine ama daha önce de dediğim gibi creep'ten başka herkesin ağzına pelesenk olmuş başka şarkı sayamazsın. oasis için milyon tane sayarım ben ama. bunları da eski bi oasis dinleyicisi olarak yazıyorum bu arada. ayrıca rammstein-oomph! arasındaki ilişkinin konuyla pek bi alakası yok. çünkü aynı dönemde müzik yapan gruplardan birinin, bir diğerinin sadece tek bir albümünü taklit ederek müzik yapmasından bahsediyorum. adamların vokali, chris martin, bile 42 şarkısı için sonunda bi radiohead şarkısı yapabildik diye sevindi amk. oasis'i taklit konusuna tekrar gelirsek, radiohead oasis'le bildiğin taşşak geçti şarkılarında. where i end and you begin şarkısını bi dinle adamlar 'oasis suck' diyo şarkının içinde. sen kalkmış adamlar oasis'e özenmiş diyorsun.

    ödüllere gelince, popüler olanı destekleme saçmalığını kanıtlamışsın sadece. ödül aldılar diye gidip rihanna, lady gaga, justin bieber fln dinleyemem kusura bakma. insanların bi kid a albümünü anlayamaması, sindirememesi onların sorunudur. ki bu albüm adamların en popüler albümlerinden sonra çıkmıştır. bu da demek oluyo ki, 'parayı vurduk, bu tarz 4 dakikalık alt. rock şarkılarla devam edelim gibtir et sanatını' anlayışında değiller. ben hemen hemen her türlü müziği dinlerim ama üzerine yeni hiç bir şey katmadan hala britpop yapan gruplara acıyorum açıkçası. radiohead'in de etkilendiği gruplar var. nedir; joy division, sonic youth falan. ama adamlar bu müziği devam mı ettirdi yoksa sadece bu tarzı benimseyip apayrı bi stil mi oluşturdular? bugün the beatles'ın yaptığı müzik aynı kalitede olmasa da rahatça taklit edilebilirken, hiç kimse bi pink floyd olamadı. bu yüzden gözümde daha büyükler. onları hiç bi zaman ne dinlediğinden bihaber mallar dinlemedi, the beatles'ın aksine. sen şimdi the beatles'a laf atıyo diyceksin ama onların dönemini göz önünde bulundurursan ne demek istediğimi anlarsın. pink floyd'u anlamayan milyonlarca insan vardı, hala da var. the beatles kadar ödüller almadılar ama onlardan daha iyiler. ödüller gibimde değil kısacası. yine de bi ödül istiyosan bırak son 25 yılın, son yüzyılın en iyi 5 albümünden biri olarak görülen albüme bak. yukarda verdiğim linkte yazıyo hepsi.

    sonuç olarak ergen şarkısı olarak sayabileceğin 3 tane bile radiohead şarkısı yokken, sürekli aynı konuları işleyip, işçi kesimi, aşk, cart-curt, aynı tarz müziği yapmaya çalışıp para derdinde olan oasis'i savunarak radiohead'e tak atma kardeşim.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster