1. 1.
    0
    evet arkadaşlar dün bir soru sormuştum ve cevabını düzgün veren arkadaşların hepsinin nick altına entry girip şuku manyağı yapmıştım..

    dünkü konu (bkz: kafa karıştırıcı bir soru)

    dünden özet geçersem tırın kapalı konteynerında oyuncak helikopter havalandırsam sabit kalır mı demiştim.. arabanın içine giren sinek misali evet kalır demiştik.. tırın hızı helikoptere eşit olur dedik..

    bugün daha değişik bir soru ile karşı karşıya bırakıyorum sizi ;

    soru ;

    yine oyuncak bir helikopter düşünün..bir kartonun içine koyuyoruz (( karton çok büyük , mesela tv kartonunun 3 katı falan ) kartonun içinde havalanmış sabit duran oyuncak helikopteri kımıldatmadan kartonu sağa sola hareket ettiriyoruz.. karton helikoptere çarpıyor..

    daha sonra aynı helikopteri 13 katlı bir apartmanın asansöründe yere koyuyoruz.. asansör zemin katta ve hareketsiz haldeyken helikopteri yerden belli bir yüksekliğe kaldırıyoruz ( 40 cm kadar )..Asansörü 13.kata gitmesi için düğmesine basıyoruz..

    sizce helikopter yukarı çıkan asansörün tabanına ya da herhangi bir yerine çarpar mı ?

    not : düzgün cevap veren herkese şuku ve mantıklı cevap verenlerede nick altı

    Cevap : helikopter yere yaklaşır.. çünkü asansörün hızı 0 ( sıfır ) iken asansör bellir bir ivme kazanır..bu tıpkı tırda giden bir insanın tırın freni sonucu insanın ön cama yaklaşmasına benzer...

    cevabından dolayı yakın arkadaşıma teşekkür ediyorum
    ···
   tümünü göster