1. 26.
    +1
    1. sınıfta uyduruk dersler alırken ortalamanızı yüksek tutun çünkü 2. ve 3. sınıfta o ortalama düşecek. sonra 4. sınıfta ortalama yükseltmek için 1. sınıf dersleri almak zorunda kalırsınız.
    - ilk sene hem gezip tozup hem de az çalışarak yüksek not alabileceğiniz tek yıldır, tadını çıkartın.
    - olabildiğince çok insanla tanışın, kendinize uygun olanlarla yola devam edersiniz.
    - en geç 3. sınıfa geldiğinizde, gelecek planınızı oluşturmuş olun. yoksa 4. sınıfta ya da daha kötüsü mezun olunca, "ben ne yapacağım şimdi" diye dolaşırsınız ortalarda.
    - topluluklara sadece üye olmayın, olabildiğince aktif görev almaya çalışın. topluluk gezilerine de katılın, hem ucuza eğlenirsiniz hem de yeni insanlarla tanışırsınız.
    - nispeten daha rahat geçecek 1. ve 2. sınıflarda kendinizi geliştirmeye yönelik şeyler yapın. (özellikle iktisat, işletme gibi bir bölümde okuyorsanız ileride çok işinize yarar)
    - hocalarla aranızı mutlaka iyi tutun, ileride onlara da çok ihtiyacınız olacak.
    - "abi hele bi gir, sonrası kolay" yalanını yaşayarak öğreneceksiniz, hele de mühendislik okuyorsanız.
    - en zorlanacağınız zaman 3. sınıf, hazırlıklı olun.
    - özellikle kendi bölümünüzün üst döneminden birkaç iyi arkadaş edinin; ders notuydu, kitaptı, hoca seçimiydi çok yardımcı olurlar.
    - ilk sene gördüğünüz makyajlı, fönlü, güzel giyimli kızlar ilerleyen yıllarda makyajsız, saç-baş incin, eşofmanlı hale gelecek, ne oldu bunlara diye şaşırmayın doğaldır.
    - aynı şekilde ilk sene yüz vermediğiniz kız yıllar içinde taş olabilir, dikkatli olun.
    - tek bir sevgiliye takılıp kalmayın, hele hele eski sevgiliye hiç takılıp kalmayın, yazık olur.
    - erkekseniz mutlaka etrafınızda kızlar olsun.(mühendis olsanız bile diğer fakültelerden bulmaya çalışın) çünkü hiçbir kız daima 5-6 erkek dolaşan gruptaki erkeklere hoş gözle bakmaz. hele de 1-2 tane yakın kız arkadaşınız olursa, tadından yenmez.
    - 1. sınıf olduğunuzu herkesin anladığını bilin, boşuna artistik davranışlarda bulunmaya çalışmayın, sadece komik olursunuz.

    edit: en önemli konuyu unutmuşum; mutlaka iyi not tutan, çalışkan arkadaşlar bulun ve aranızı her zaman iyi tutun. sadece sınav zamanı yanlarına gitmeyin, mümkünse normalde de zaman geçirebileceğiniz insanlar olsun..
    ···
   tümünü göster