1. 1.
    0
    hükümet ajanlari ve bunlara bagli olan sirketler yeni dünya düzenini kurmak ve halki tamamiyle kontrol edebilmek icin gereken her türlü yola basvurmaktan kacinmamaktadirlar. neden sorusuna gelince: sadece bir sey icin, egerki halk korkunc eylemlerle korkutulur ve güvenliklerinin tehlikede oldugu hissi verilirse, halk sizi yeni koyacaginiz "fasist kanunlara" karsi desteklemekten baska bir sey yapamaz. bu yolla halk silahsizlandirilir, tüm kisisel bilgileri ele gecirilir ve halka tüm bunlarin sadece güvenlikleri icin oldugu söylenerek kandirilirlar. ikinci olarak, onlarca yillik politikanin ve sosyal yasamin bugünkü hali ile yeni sisteme adapte olamayacagindan dolayi yeni ve alternatif ideolojiler ile degistirilmesi önerilir. tabiki alternatif sistem coktan planlamistir! bu yeni alternatif sistemin adi yeni dünya düzenidir ("new world order") ve halkin güvenligi ile gönülden hicbir iliskisi yoktur. george bush bir röportajinda "dudaklarimi okuyun: korku herzaman güclü elitler tarafindan halki kontrol altinda tutmak ve yönetmekicin kullanilmistir" demisti.

    kadim "böl ve yönet" sistemi küresel bir sekilde uygulanmakta ve her kisiyi güvenliginin risk altinda olduguna ve etrafindaki herkesi potansiyel bir suclu olabilecegine dair inandirmaktadir. tabiki bu tamamiyle "akil kontrölüdür"! mavi isin projesinin derinlerine inebilmek icin pgibolog james v. mcconnel in 1970te yayinladigi aciklamaya bir göz atmaliyiz. demistiki: "kisiler algi yeteneklerinin uyusturucu hipnotizma ve cevresel manipulasyon sayesinde bir "ödül veya ceza" sistemi altinda neredeyse tamamiyle kontrol altina alinabilir. bu sayede halk pozitif bir beyin yikama yöntemi ile dramatik ve cok hizli bir kisisel ve karakteristik evrime ugratilabilir.

    baska bir pgibolog, bir aciklamasinda: "bizler dogumumuzdan itibaren toplum ne istiyorsa yapmak icin egitilmekteyiz! aslinda kendimizin ne yapmak istediginin bir anlami veya önemi yoktur. bunun sebebi elitlerin ellerinde bu teknolojiyi barindiriyor olmalaridir. kimseye kendi öz kisiliklerini gelistirme hakki taninamaz!" bu aciklama ve fikirler cok önemli bir temel teskil etmektedir, cünkü bu temeller bugün birlesmis milletler tarafindan kullanilmaktadir ve kimsenin kendi öz kisiligini kesfetmesine izin vermez. aslinda kimsenin kisiliginin sirf toplum kendisini anti-sosyal görüyor diye degistirmesine dair bir düsünceye kapilmasina gerek yoktur. her birey yeni bir kisilige bürünme veya bürünmeme haklari olduguna dair bir dilemmadadir. haklar hayal ürünü kavramlardir! böyle bir hakkin varligi üzerine tartisilamaz bile.
    bu aciklamalardaki önemli husus, yenin dünya düzeninin suanki sosyal sistem üzerine oturtulacagidir. yani eski inanislar artik "eski ve yanlis" olarak nitelendirilecek ve insanlar yeni inanisa davet edilecek. halen eski inanisa bagli olan kisiler ise yeni inanisa gecmis olan toplum tarafindan dislanmaya baslanacaklari icin yavas yavas degisime ayak uydurmaya baslayacaklar. yeni inanisa gecmis olanlar ise aslinda sadece yeni dünya düzenine gercekleri bilmeden destek olmus olacaklar.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster