1. 1801.
    +2
    al ananın amı biyografini buldum

    1901 tarihindeki ilk milka çikolatasının paketi de lilaydı ve üzerinde doğal alp dağları manzarası ile siyah beyaz bir inek vardı.
    suchard, ilk sütlü çikolatayı, el değmemiş doğal alp manzarası ve ön planında bir inek bulunan lila bir ambalaj kağıdıyla giydirdi. daha sonra, sadece paketi lilaya boyamakla kalmayıp, reklamın ana unsuru olan “milka i̇neği”ni de çikolataya dikkat çekmek amacıyla lilaya boyadı.

    i̇lk ambalajlarda ve reklam kampanyalarında çam ağaçları ve balonlar gibi daha birçok nesne de lila renkliydi. fakat daha sonraları sadece lila inek kullanılmaya başlandı. lila renkli inek markaya çok iyi bir uyum sağladığı gibi yumuşaklık ve şefkat hissini temsil etmekteydi. “alp dağları’nda hava daha temiz, su daha berrak ve çimenler daha yeşildir. bu sayede alp dağları’nın inekleri daha kaliteli süt vermektedirler. daha kaliteli süt, daha kaliteli ve yumuşak lezzetli çikolata anldıbına gelir.” milka’yı diğer çikolatalardan ayıran en önemli özelliği, çok daha yumuşak bir lezzete sahip olması ve ağızda kolayca erimesidir. çünkü milka çikolatasının yapımında, sadece alp dağları’nın doğal ortamında beslenen ineklerin sütü, yani “alp sütü” kullanılır. bu sayede milka kalpleri de yumuşatır.

    1951 yılının başlarından itibaren, ambalajın yanı sıra milka’nın bütün iletişim çalışmalarında lila renk üzerinde odaklanmaya başlandı ve lila rengi markanın ayrılmaz bir parçası haline geldi. milka, marka için taşıdığı büyük önemden dolayı, avrupa şekerleme pazarında lila rengin kullanım hakkını aldı. böylece milka lilası, bütün avrupa’da marka olarak tescil altına alınabilmiş tek renk olma ünvanını da kazandı.

    milka i̇neği ise, 1973’ten beri markanın ve özel olarak kullanılan alp sütünün sembolü olarak her türlü iletişimde etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. milka’nın lila i̇nekli ilk reklamı 1973 yılında piyasaya çıktı ve bu reklam için young & rubicam reklam şirketi art directors club tarafından altın ödülle onurlandırıldı. lila renkli milka i̇neği, 1973 yılından bu yana yaklaşık 110 televizyon reklamında başrolde oynayarak bir kült haline geldi.


    günümüzde lila i̇nek:
    lila i̇nek, hala milka paketlerinin ayrılmaz bir parçası. tüm milka paketlerinin üzerinde, sol taraftan hafifçe başını eğmiş ve üzerinde “milka” yazan lila ineği görmek mümkün.

    lila i̇nek, artık tüm milka ürünlerinin marka tanımında en önemli unsuru oluşturuyor. bu sayede, günümüz toplumunda da sarsılmaz bir yer edindiği görülüyor. 1995 yılında almanya’da yapılan bir yarışmada, katılımcı 40.000 çocuğun, çizdikleri inek resminde lila rengi tercih ettiği görüldü. milka’nın lila renkli ineği kalitenin sembolü olmakla birlikte sempatik, güvenilir, iyi huylu ve sabırlı olarak algılanıyor ve her geçen gün dünyanın her yerinden daha da fazla sayıda sadık hayran kazanıyor
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster