1. 76.
    +2
    almanyada erasmus yapan 21 yıl tr'de yaşamış biri olarak:

    evet almanya çok düzenli, trafiği olsun, hayatı olsun bilmemnesi olsun. insana saygı var bi kere. özellikle de trafikte. yaya geçitlerinde karşıya geçmek için arabaların arasında cambazlık yapmana gerek yok. yola adımını at, anında durur tüm arabalar. amerikada gibi. amerika ve almanya çok benziyo bu konularda aslında.

    ancak işin öbür yüzü:

    amerikada zenciler var, düzeni bozan, ortalığı giben. almanya'da ise malesef türkler. almanyanın zencileri türkler. nerde bir hayvan var kimliğine bak %100 türk. malesef çok üzülüyorum ama böyle. @6'nın dediği gibi bunun nedeni türkiye'nin tüm cahilleri, iş yapamayanları almanya'ya gelmiş. üstelik bir olay daha var bunların çoğu doğulu, ve almanyada ben kürtüm diye geziyorlar. eyvallah. ama türkleri direk düşman olarak görüyorlar. türkçe anlıyolar ama kürtçe biliyorum ben diye, kışkırtmaya çalışıyolar. bir de böyle bir hayvanlık var. amk hepimiz aynı topraklarda yaşamışız, almanya'ya geldin diye ne bu tripler.

    uzun lafın kısası, malesef cahil halkımız almanya'ya gelip almanların türklerden nefret etmesine neden olmuşlar. ben bile 8 aydır burdayım az daha türklerden nefret edecektim (gerçi o hayvanlık yağanların çoğu ben kürdüm diye vurgulayan insanlar). belki konuyu açan arkadaş bu çoğunluktan değildir. ama yinede vatanından nefret edeceğine, orda öğrendiğin güzel şeyleri buraya aktarmaya çabala güzel kardeşim. nese çok uzattım.
    ···
   tümünü göster