1. 1.
    +138 -140
    cidden amk. polemik yaratmak için söylemiyorum.

    bi' kurtuluş mücadelesi veren türk milletinin profiline bakın

    bi' de izmir halkının profiline bakın.

    çağdaşız, enteliz, amerika - avrupa özentisiyiz, demokrasi aşığıyız, cumhuriyetçiyiz diye yırtınıyorlar.

    ulan bu ülkede söz sahibi olacak en son insan izmir insanıdır.

    elinde şarapla, zütünde daracık kotla, cumhuriyetçiyim, allah'a ve inananlarına karşıyım, atatürk'e taparım, tsk'ya kurban olurum diyerek vatandaş olunmuyor.

    bu ülke senin elindeki şarapla, çocuğunun üzerindeki kokuşmuş siyah metal t-shirtüyle, kızının zütündeki daracık taytla, türbana ve türbanlıya karşıyım diye slogan atıp cumhuriyetçi geçinen cahillerle kurtulmadı. aksine karşı çıktığınız kesim sayesinde kurtuldu.

    peki siz ne gibime bu ülkede söz söyleyecek en son insanlarken, en önce meydanlara koşan ve söz sahibi olduğunu sanan sözde demokrasi aşığı laik(!) bireyler oldunuz?

    cidden merakımdan soruyorum bütün bunları...

    ftya arkadaşımıza çeviri için teşekkür ediyorum.

    panpa izmirliler anlamaz diye onların diline çevirdim

    chidhdhén amqh. ph0lémiqh yharatmaqh için shoyhlémiyh0rum. ßi' qhurtuluş müchadhéléshi vhérén türqh millétinin phr0filiné ßaqhın ßi' dhé izmir halqhının phr0filiné ßaqhın. çağdhaşız, éntéliz, amériqha - avhrupha ozéntishiyhiz, dhém0qhrashi aşığıyhız, chumhuriyhétçiyhiz dhiyhé yhırtınıyh0rlar. ulan ßu ülqhédhé shoz shahißi 0lachaqh én sh0n inshan izmir inshanıdhır. élindhé şaraphla, qotündhé dharachıqh qh0tla, chumhuriyhétçiyhim, allah'a vhé inananlarına qharşıyhım, atatürqh'é tapharım, tshqh'yha qhurßan 0lurum dhiyhéréqh vhatandhaş 0lunmuyh0r. ßu ülqhé shénin élindhéqhi şaraphla, ç0chuğunun üzérindhéqhi qh0qhuşmuş shiyhah métal t-shhirtüyhlé, qhızının qotündhéqhi dharachıqh tayhtla, türßana vhé türßanlıyha qharşıyhım dhiyhé shl0qan atıph chumhuriyhétçi qéçinén chahillérlé qhurtulmadhı. aqhshiné qharşı çıqhtığınız qhéshim shayhéshindhé qhurtuldhu. phéqhi shiz né shiqhimé ßu ülqhédhé shoz shoyhléyhéchéqh én sh0n inshanlarqhén, én onché méyhdhanlara qh0şan vhé shoz shahißi 0ldhuğunu shanan shozdhé dhém0qhrashi aşığı laiqh(!) ßiréyhlér 0ldhunuz? chidhdhén méraqhımdhan sh0ruyh0rum ßütün ßunları...
    ftya

    zorunlu edit:

    bazı arkadaşlar izmir zamanında bla bla bla bla deyip duruyolar. izmir'in geçmişiyle, tarihiyle bi' sorunum yok. izmir'in şu anki durumuyla ilgili bildiklerimi paylaştım ki bunu anlamak için öyle alim falan olmaya gerek yok. lan insan bi' kendisine sorar; o zamanki izmir ile şimdiki izmir aynı mı diye? dağlar kadar fark var. elinizdeki millerla, burnunuzdaki piercingle, zütünüzdeki taytla, gözünüzdeki kalemle izmir tarihini arkanıza alıp yaptığınız hamaseti giberler. şimdiki hâlinize bakın ki ben şimdiki hâlinizden bahsediyorum andavallar.
    ···
   tümünü göster