1. 1.
    +5 -1
    not:türklerin nasıl müslüman olduğunu bilmeyenlere aşağıdaki yazının tamdıbını okumasını öneriyorum. öyle size bize anlatılan gibi gök tanrı inancıyla müslümanlık birbirine yakındı da biz o sebeple müslüman olduk diye birşey söz konusu değildir. papa muhafazid dinini kılıcıyla yaymıştır dediğinde herkes ayaklandı.bre binler adam doğru söylüyordu. aşağıdaki yazıyı okuyun. uzun olduğu için parça parça giricem.

    not2:özetini okumak isteyen @18 ye baksın amk
    ...

    aşağıdaki bilgilerin tamamı islami kaynaklardan, taberi ve zekeriya kitapçı gibi islami tarihçi ve yazarlardan alınarak düzenlenmiştir.
    türklerin kılıç zoruyla müslümanlaştırılmaları ile ilgili 670’li tarihlere dayanan bilgiler maalesef okullarda bizlere hiçbir zaman verilmemiş, verilen bilgiler ise, türklerin müslümanlığa geçişleri kendi istekleri ile olmuş gibi gösterilerek, 740’lara kadar ki tarih atlanarak verilmiştir.

    islam''ın türklere zorla kabul ettirilmeleri ile ilgili 670’lerden başlayarak 740’lara kadar uzanan tarihin bize okullarda anlatılmamasının nedenlerini, bu kısa tarihi öğrenince biraz daha anlamak mümkün olabilecektir. şimdi, bu atlanan 70 senelik tarihe bir göz atalım..
    ···
   tümünü göster