1. 51.
    0
    @44 yaa dıbınakodumun salağı, bak hala yaaa. lan olum devlet hazinesi nasıl oluşuyor embesil misin sen. nerden geliyor bunun geliri, devletin olan her şey aynı zamanda milletindir, devlet sadece milletin parasını idare etmek ile görevlidir amkym bunu nasıl anlayamıyorsunuz olum siz.
    sen bu ülkede çalışmayıp devlet bize bakar diyen insanlar var filan mı sanıyorsun gerçekten öküz. işsizlik oranlarına bir baksana, lan bir insanın kafası nasıl bu şekilde çalışır. köyden kente adam geliyorsa bunun sorumlusu kim yannanım, köylü köyünde para kazanabilse niye kente gelsin. bir insan nasıl mantıktan bu kadar yoksun olur.

    devletin görevi insanların iş aş para edinimini ve refahını sağlamaktır. başka ne olabilir lan zaten. sen zaten büyük olasılıkla bebesin, babandan duyduklarını buraya yazıyorsun ben ona ikna oldum, o yüzden ben senin babanı gibeyim. nasıl bir mallık içerisindesiniz olum siz, lan devlet tanımından haberiniz yok. durumu olan biteni tartacak zekaya sahip değilsiniz. devlet devlet diye yırtınıyor adam devletini gibeyim senin, herif kölelikten hoşlanıyor anasını gibeyim nasıl adamlarsınız olum siz

    bak şimdi sığır, bu ülkede hatta tüm dünyada, işçi hakları hızla budanıyor. insanlar kapitalizmin sömürüsüne bırakılıyor, bu ülkede zengin ile fakir arasında anasının amı gibi fark var. insanlığın %3'ü dünya kaynaklarının %80'ine sahip.
    eğer iş buraya gelmeden önce bu şekilde anası gibilen insanlar ortalığı dağıtsaydı, o taşları söküp camı çerçeveyi indirse tepkisinden korkulur bir kitle oluşturabilseydi hiçbir şey bu şekilde olmazdı. ama senin gibi binlerce sığır bulunduğundan bu tepki ortaya konulamadı ve şimdi her gün milletin zütünden kan alıyorlar.
    o yüzden ortalığın anasını gibeceksin, halk tepkisinin çekinilmesi gereken bir şey olduğunu göstereceksin ki hakkını elde edesin. cam da indireceksin, taş da sökeceksin. daha uygun bi yaptırım fikri varsa o uygulanır ama şimdilik en mümkünü budur.
    ···
   tümünü göster