1. 26.
    0
    @34 o zaman bir kez daha aklını kullan ve bu kadar dünya güzelliğinin bir tesadüf eseri olmadğına karar ver.

    @35 doğmadan önce cennetteydik panpa. birlikteydik.

    @36 2. si benim gibi ateist yada deist yada benzeri şekilde ama gerçekten iyi birisi olarak yaşamış bir insan sırf inanmadığı için cehennem denilen yerde sonsuza kadar acı mı çekecek? demişsin ya panpa allah o kadar merhametlidirki yaptığın hiç bir iyiliği unutmayacaktır. eğer ki dediğin gibi iyi niyetliysen bu dünyaya geliş amacın allaha iman etmek iken iman etmediğin halde bile bu iyiliklerinin faydalarını göreceksin. ama allaha inanmadığın için çok acı çekeceksin

    @37 Allah her seferinde aynı dini yollamıştır. fakat insanlar onları işlerine geldiği şekilde çevirmiştir. ve islamiyet başka hiç bir dinin adı yoktu onlar kendilerince koydular hristiyanlık vs. ama her dinin amacı aynıydı. mesela içkiyi çok seven ve dönemin zengin hristiyanı gitti çok para verdi ve incil de içkinin yasak olmadığını yazdırdı bunun gibi.

    @38 şehitleri aşşağıladığının farkına var kendine gel ! onlar hiç bi zaman boşu boşuna ölmemiştir senin burda nefes almanı, babanın kim olduğunu annene sarılabilmeni hepsini onlara borçlusun adam ol ! ayrıca onların yeri her zaman cennet olacak...

    @39 dinlerin çelişmesi o zaman zenginlerinin dini kendi isteklerine göre çevirmesidir. islamiyet çevrilmeden günümüze kadar gelmiştir sebebi ise diğer dinlerin hafızları tükenmiştir ama islam dininde savaşa gidilcekken geride hafız bırakılırdı dini gerçek anlamda korumak için.

    -tecavüz meselesi din meselesi değil karakter meselesidir. kendisinin bir annesi bacısı olduğunu unutan karaktersizlerin işidir. ayrıca tecavüz nefsine yenik düşmektir. islam nefisi kontrol etmeni sürekli söyler.
    ···
   tümünü göster