1. 76.
    0
    --Özet Geç Demeyin, Özetsiz Kalabilirsiniz--
    Arkadaşlar üçüküncü bir nesil yazar olarak uzun süre inciyi takip etmedim aslında. Daha sonrasında ise düzenli olarak vaktimi incide geçirmeye başladım.
    internetin anarşist çocukları ilk darbelerini yediler bile...
    Ahmet abi'nin aday olma sürecini yakından takip ettim sürekli listeleri kontrol ettim, sitede bütün başlıkları okudum. özellikle ilk günlerde "internet siteleri suç işleyemez... " gibi bir afiş vardı incide oldukça dikkatimi çekti.
    Dünya sanal özgürlük konusunda kapılarını daha geniş açarken, yurdumun hükümeti ve kurumları resmen şerefsiz bir şekilde önümüze geleni giberiz bi allahın kulu da sesini çıkaramaz diye diye her türlü dayatmayı gırtlağımıza kadar sokuyor afedersiniz.
    Youtube açıp kapamalar, blog engellemeleri, dns değiştirmeleri hertürlü şerefsizliği yapıp pişkin pişkin ortada dolaşabiliyorlar.
    Sol tarafı takip ediyorum ve üzülüyorum. Ferre sitesine giremiyorum diye yırtınan onca başlık görüyorum. o kadar mı gibinin derdine düştün amın oğlu. sen ferre diye yanıp tutuşur bilgisayarın başında elin gibinde beklerken arkandan dayıyorlar haberin yok.
    22 Ağustosta türkiyede internet değişecek hala binler giblerinin derdine düşmüş. bre lise taşaklı bin aç torrentini takır takır indir onu da mı anlatalım.

    --Konu dağılmasın neyse--

    inci'nin internetteki konumu ve yapması gerekenler

    Türkiye'de kurulumuş resmi dernekler, siyasi birlikler ve toplumsal örgütler bile kolay kolay organize olup bir milletvekili çıkaramazken, tamamen sanal dünyadan bir site milletvekili çıkardı maddi ve manevi desteği yine bu site üzerinden sağladı. Yani inci aslında çok güzel bir örnek sergiledi. bence incinin ismine yakışır olarak devam etmesi ve bu hareketi daha ileri zütürmesi için bazı misyonları üstlenmesi gerekiyor.

    internet üzerinde sansür ve baskıya karşı soyut olarak atıp tutmanın dışında somut olarak adımlar atılabilir bence. Özellikle ciddi bir hareket başlatılarak 22 Ağustosta gelecek yasaklar ve kurallar hakkında bir adım atabiliriz. Protestolar olur, ziyaretler olur ve hatta insan hakları mahkemesine kadar uzanacak bir yol izlenebilir.

    internetin asi çocuğu inci internetine sahip çıkmalıdır.

    Bu konuyu açıyorum, fikir düşünce ve her türlü görüşünüze hazırım. Olursa olur olmazsa inci bundan sonra ben yokum çok da gibinizde olmaz biliyorum. ama benim gözümdeki inci böyle birşeyin altından kalkabilir.

    Şimdi konuşun binler
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster