1. 1.
    +37 -25
    kanuni sultan süleyman zengin bir miras devralmışken atatürk yitik bitmiş ve yokolmuş bir miras almıştır.

    kanuni biri bin yapmış, atatürk ise yoku var yapmıştır.

    biri haremde keyif yapar biri devlet kurar.

    birisi padişahtır diğeri başkan yani demokrasi ve saltanat gibi iki farklı sistem. anlayacağınız bu karşılatırma tam bi saçmalık. hüseyin bolt mu bşarılı sporcu messi mi gibi(örnek olarak.) ikisinin dalları farklı anlatmak istediğim.


    biri 40 yıl diğeri 15 yıl hükümdarlık yapmıştır.

    kanuni elindeki imkân ve paralarla bir yerlere gelebilmiştir.
    atatürk elde avuçta bir şey yokken her şeyi yeniden kurmuştur.

    kanuni'nin hareminde sayısız cariyesi vardır.
    atatürk'ün devleti kurtarırken sefa yapmaya vakti olmamıştır. ama yine de içki içtiği için dinsiz denir, kafir denir, o da ayrı mesele


    ikisi de büyük türk lideridir, ancak ikisinin de faaliyet gösterdiği dönem konjenktür olarak farklıdır. birisi haşmetli bir durumu son sınırlarına taşımıştır, diğeri ise yokluk içinde ki durumu düzlüğe çıkarmıştır.

    Atatürk okyanust
    ur
    Kanunu ise Denizdir.


    ikiside şanlı tarihimizin en büyük hükümdarlarındandır. kanuni'yi veya atatürk'ü kötüleyen akılsız, yalan yanlış bilgilerle kendi tarihini kötülemenin ne mantığı var ?
    adam muhteşem yüzyıl dizisini izleyip gelmiş ne denir ki bu engellilere, o da haklı.

    biri kapitülasyonları verendir. diğeri ise kaldırandır.


    kanuniden sonra osmanlı yükseliş devri düşüşe geçip onun ölümünden kısa süre sonra gerileme dönemi başlamıştır. gibe züte yaramıycak fetihler, aşırınında ötesinde hoyratça harcamalarla sürekliliği devam ettirememiş ve hürrem sultan gibi bir cariyeye ülkeyi emanet ettiği için osmanlının başına gelen en kötü paşalardan biridir. hürrem sultanın oğlu sarı selimin başa gelmesinde de suçlu da oldur.

    atatürk ise 1698 den beri topraklarını kaybeden osmanlının geriliyişine son vermiş ve yeni bir ülke kurmuştur. ayrıca ben bunları niye anlatıyorum o da meçhuldur. bilmeyen gerizekalı burdan öğrenince ne değişicektir.

    hoyratça harcama ne aq diyen bünyeler için edit: harem hatunlarının taşınıcağı arabanın tekerlernin gümüş olması yok sarayın duvarlarının kürkle kaplanması vs vs...

    atatürk o devirde yaşasa viyanayı bırak parise girerdik.

    edit:osmanlı benim atam değildir sadece halkı yöneten bir hanedandır. herkesin görüşüne saygı göstermek zorundasınız
    ···
   tümünü göster