1. 1.
    +24 -16
    gereken şeyler var;

    şu ülkeyi bölmeye çalışan ayaklarına sinir oluyorum. deniz'lerin, kızıldere'de sonsuzluğa giden on'ların düşüncesi bölücülük değil, daha özgür bi' ülkeydi. kürt ve türk'lerin kardeşce yaşayabileceğini kanıtlamaktı. insanlarının açlıktan ölmemesini sağlamaktı. patronlar oğullarına jeepler alırken, işçilerin açlıktan ölmesine ses etmekti. bankaların sömürdüğü insanlığı kurtarmaktı. amerikan elçilerini, ingiliz elçilerini, okullarına ve türkiye'ye sokmamaya çalışmaktı. din açısından değil, insanlık açısından filistin'e gidip fkö ile birlikte israil'e karşı savaşmaktı. atatürk'ün başlattığı devletçilik ilkesini tamdıbına erdirmekti. vs vs vs... bunun gibi nedenlerden yüz tane sayabilirim.

    şimdi nasıl durumumuz peki;

    insanlar hala aç ama patronlar paralarına para katıp işçilerini eziyor. dünyanın en büyük 16. ekonomisiyiz ama 2.5 aylık çocuk açlıktan ölebiliyor. deniz gezmiş ve arkadaşlarının zamanında karşı çıktığı şeylerin yapılması sonucunda; doğu'da bölücülük almış başını gidiyor. müslümanız diyenler; benim özgürlüğümün içine ediyor ama ırak ve filistin'e sadece sözde destek veriyor. vs vs vs... bunları da yüz maddeye uzatabilirim.

    şimdi söyleyin; deniz'ler ne için savaşmış. özgürlükler, adalet, köylüler, ezilenler, işçiler için değil de, patronlar için mi çalışmış. veya belirli bi' zümre için mi savaşmış.

    bırakın allah aşkına.
    ···
   tümünü göster